Αντισυλληπτικά χάπια: τι άλλο κάνουν;

αντισυλληπτικά χάπια

Τα αντισυλληπτικά χάπια είναι από τους δημοφιλέστερους τρόπους αντισύλληψης καθώς εμφανίζουν 99% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της εγκυμοσύνης. Τα νεότερα αντισυλληπτικά μάλιστα εμφανίζουν ελάχιστες παρενέργειες και το μόνο που απαιτείται είναι η συμμόρφωση της γυναίκας στη λήψη τους.

Εκτός της αντισύλληψης όμως, γνωρίζατε ότι τα αντισυλληπτικά χάπια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλους σκοπούς; Σας παρουσιάζουμε και άλλα σημαντικά οφέλη για την υγεία που εξυπηρετούν τα αντισυλληπτικά χάπια:

Τα αντισυλληπτικά μειώνουν τις κράμπες περιόδου

Οι πόνοι περιόδου δεν είναι ποτέ ευχάριστοι για τη γυναίκα. Η χρήση των χαπιών κάνει τα τοιχώματα της μήτρας λιγότερο ευαίσθητα όταν έρχεται η περίοδός σας, καθιστώντας τη λιγότερο επώδυνη ενώ εξαλείφουν επίσης τις εμμηνορρυσιακές ημικρανίες. Με τον ίδιο μηχανισμό μπορούν να αποτρέψουν σοβαρές λοιμώξεις στις ωοθήκες, τις σάλπιγγες και τη μήτρα.

Τα αντισυλληπτικά ελέγχουν τη βαριά αιμορραγία

Οι γυναίκες που έχουν βαριές περιόδους τείνουν να χάνουν πολύ αίμα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία. Η λήψη αντισυλληπτικών μπορεί να ρυθμίσει τη μεγάλη ροή. Το χάπι σταθεροποιεί την περίοδό σας, καθιστώντας ευκολότερη και την πρόβλεψή της. Σε ορισμένες περιπτώσεις, και μόνο εφόσον χρειάζεται, το χάπι μπορεί επίσης να σταματήσει εντελώς τις περιόδους σας για μερικούς μήνες.

Με τα αντισυλληπτικά υπάρχει μικρότερος κίνδυνος καρκίνου

Τα αντισυλληπτικά χάπια διατηρούν την επένδυση της μήτρας επίπεδη μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο μιας γυναίκας να εμφανίσει καρκίνο του ενδομητρίου. Επίσης, παρέχει μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου και των ωοθηκών. Το χάπι σταματά την ωορρηξία που μπορεί να οδηγήσει σε κύστη ωοθηκών, ελέγχοντας έτσι και τον πόνο της ενδομητρίωσης.

Τα αντισυλληπτικά βελτιώνουν τα συμπτώματα μετά την εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση έρχεται με τις δικές της παρενέργειες που μπορούν να ρυθμιστούν χρησιμοποιώντας τα αντισυλληπτικά χάπια. Συμπτώματα όπως οι εξάψεις και η νυχτερινή εφίδρωση μπορούν να ελεγχθούν, αφού τα χάπια έχουν ορμόνες που μπορούν να τα ρυθμίσουν.

Καθαρίζουν το δέρμα σας

Τα επώδυνα σπυράκια και η ακμή που οφείλονται στις μηνιαίες περιόδους σας μπορούν να αντιμετωπιστούν με το χάπι. Αυτό συμβαίνει επειδή το χάπι επιβραδύνει την απελευθέρωση των ορμονών που προκαλούν αυτά τα σπυράκια. Το χάπι κάνει το δέρμα σας απαλό και καθαρό. Ωστόσο, όπως και τα άλλα φάρμακα, η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών έχει και τις παρενέργειές της. Για το λόγο αυτό, συνιστάται να χορηγούνται πάντα με συνταγή από το γιατρό.

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

    Κατηγορίες

  Kατηγορίες

   Πρόσφατα Άρθρα

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.