Παθήσεις Μαστών

Οι μαστοί αποτελούν σύμβολο μητρότητας και ερωτισμού, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας φύσης και σίγουρα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μέρη του ανθρώπινου σώματος. Αναπόφευκτα, ακόμη και η παραμικρή ενόχληση στους μαστούς ανησυχεί ιδιαίτερα τη γυναίκα και τις περισσότερες φορές την οδηγεί στη σκέψη του χειρότερου σεναρίου. Ωστόσο, 8 στα 10 «ψηλαφητά» ογκίδια στο μαστό είναι καλοήθη και περίπου 1 στις 5 γυναίκες εμφανίζει καλοήθη πάθηση του μαστού κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής της. Τα συμπτώματά τους μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη φάση του εμμηνορρυσιακού κύκλου. Σε κάθε περίπτωση, αποτελούν τη συχνότερη αιτία επίσκεψης των γυναικών στο γιατρό τους. Ενημερωθείτε για τις πιο συνήθεις παθήσεις που αφορούν το μαστό και σε περίπτωση ανάγκης επισκεφθείτε μας χωρίς πανικό, με καθαρό μυαλό και θετική διάθεση.

Αυτοεξέταση Μαστών

Η αυτοεξέταση μαστών είναι ο πιο εύκολος και ανώδυνος τρόπος για να εξετάζουν όλες οι γυναίκες το στήθος τους.

Περισσότερα…

Έκκριμα Θηλής

Το έκκριμα από την θηλή είναι ένα συχνό σύμπτωμα που θορυβεί τις γυναίκες. Συνήθως αποτελεί φυσιολογικό γεγονός, είναι δυνατόν όμως να συνοδεύει κάποια παθολογική κατάσταση.

Περισσότερα…

Ινοαδένωμα

Το ινοαδένωμα είναι ο συχνότερος καλοήθης όγκος του μαστού.

Περισσότερα…

Ινοκυστική Μαστοπάθεια

Με τον όρο αυτό περιγράφεται μια φυσιολογική παραλλαγή στην κατάσταση των μαστών που σχετίζεται με την ανταπόκριση αυτών στις μεταβολές των γυναικείων ορμονών.

Περισσότερα…

Κύστεις Μαστού

Οι κύστεις του μαστού είναι χώροι συλλογής υγρού που περιβάλλονται από τοίχωμα αποτελούμενο από επιθηλιακά κύτταρα.

Περισσότερα…

Μαγνητική Μαστογραφία

Η μαγνητική μαστογραφία είναι η νεότερη απεικονιστική εξέταση για τη διάγνωση των παθήσεων του μαστού.

Περισσότερα…

Μαστίτιδα

Μαστίτιδα είναι η λοίμωξη (φλεγμονή) ενός τμήματος του μαστού μιας γυναίκας. Είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται συχνότερα σε γυναίκες που θηλάζουν.

Περισσότερα…

Μαστογραφία

Η μαστογραφία είναι ακτινολογική μέθοδος η οποία επιτρέπει την απεικόνιση της μορφολογίας και της δομής των ανατομικών στοιχείων του μαστού και των παθολογικών αλλοιώσεων αυτού.

Περισσότερα…

Μαστοδυνία

Η μαστοδυνία ή μασταλγία είναι ο μονόπλευρος ή αμφοτερόπλευρος πόνος στους μαστούς.

Περισσότερα…

Οζίδιο Μαστού

Η ανακάλυψη ενός ογκιδίου στο μαστό γίνεται συνήθως κατά την εξέταση των μαστών, είτε από το γιατρό, είτε από την ίδια τη γυναίκα.

Περισσότερα…

Γονιδιακός Έλεγχος BRCA1 & BRCA2

Τα ανθρώπινα γονίδια BRCA1 και BRCA2 ανήκουν στην κατηγορία των ογκοκατασταλτικών γονιδίων, γονίδια δηλαδή των οποίων η φυσιολογική λειτουργία παρεμποδίζει την ογκογένεση.

Περισσότερα…

Καρκίνος Μαστού

Ο καρκίνος του μαστού προκύπτει όταν επιθηλιακά κύτταρα των πόρων ή των λοβίων ξεκινούν να αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα.

Περισσότερα…

Κλινικές Πληροφορίες

Παθήσεις Μαστών

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  Εγγραφείτε στο Newsletter

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα

  Σοφία Π.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.