Γυναικολογική υγιεινή

Η προσοχή του ιατρικού κόσμου στρέφεται όλο και περισσότερο στην πρόληψη παρά στην θεραπεία των νόσων. Γίνεται επομένως εύκολα αντιληπτό γιατί η καλή υγιεινή της γυναίκας αποκτά όλο και περισσότερη σημασία για την υγεία της.

Στη σωστή υγιεινή της γυναίκας συμπεριλαμβάνεται η διαμονή σε ευχάριστο και άνετο περιβάλλον που θα έχει επαρκή φωτισμό, αερισμό και όλα τα άλλα στοιχεία που το κάνουν να μην είναι ανθυγιεινό. Η γυναίκα θα πρέπει να προσέχει το ντύσιμό της (να μη φορά πολύ λεπτά ρούχα το χειμώνα, ή πολύ ζεστά το καλοκαίρι), να αποφεύγει την κατάχρηση των κολπικών πλύσεων, αλλά να κρατά καθαρή την ευαίσθητη περιοχή εξωτερικά.

Η γυναίκα η οποία δεν επισκέπτεται τον γυναικολόγο της σε τακτική βάση, (παράδειγμα ανά έτος), παραλείπει ένα μεγάλο στοιχείο της υγιεινής του εαυτού της. Η επίσκεψη στο γυναικολόγο της είναι εκείνη η οποία θα προλάβει πάρα πολλές καταστάσεις οι οποίες μπορεί να ταλαιπωρήσουν τη γυναίκα. Τις κυριότερες εξ’αυτών σας περιγράφουμε παρακάτω.

Test Παπ

Τακτικός έλεγχος του τραχήλου της μήτρας ανά 2 ή 3 χρόνια με test Παπανικολάου, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στον τράχηλο κατά 90%.

Περισσότερα…

Κυτταρολογία Υγρής Φάσης – Thin Prep

Τα τελευταία χρόνια στη Ελλάδα, χρησιμοποιείται εναλλακτικά από το συμβατικό test Παπανικολάου, η πλέον εξελιγμένη μέθοδος του test Παπ, εγκεκριμένη από το 1996

Περισσότερα…

Κολποσκόπηση

Κολποσκόπηση είναι η επισκόπηση του δέρματος και των βλεννογόνων του κατώτερου γεννητικού συστήματος της γυναίκας, με τη χρήση κολποσκοπίου.

Περισσότερα…

Τριχομοναδική κολπίτιδα

Είναι ΣΜΝ (Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα), και αποτελεί το αίτιο για έως και το 1/3 των περιπτώσεων κολπίτιδας στο εξωτερικό ιατρείο.

Περισσότερα…

Βακτηριακή κολπίτιδα

Είναι η συχνότερη μορφή κολπίτιδας σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Συνήθως οφείλεται στη διαταραχή της φυσιολογικής χλωρίδας του κόλπου, δηλαδή της αναλογίας των συμβιωτικών μικροοργανισμών.

Περισσότερα…

Μυκητιασική κολπίτιδα

Συνήθως είναι υπεύθυνος ο μύκητας Candida albicans και γι’ αυτό ονομάζεται και καντιντίαση. Οι μύκητες είναι μικροοργανισμοί που συχνά υπάρχουν στην φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου σε μικρό αριθμό και με τη μορφή σπόρων.

Περισσότερα…

Εκκρίσεις κόλπου

Οι εκκρίσεις του κόλπου είναι φυσιολογικές και βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας του κόλπου.

Περισσότερα…

Κυστίτιδα

Με τον όρο κυστίτιδα εννοούμε φλεγμονή του εσωτερικού τοιχώματος της ουροδόχου κύστης. H κυστίτιδα συμβαίνει όταν η ουρήθρα και η ουροδόχος κύστη

Περισσότερα…

Κλινικές Πληροφορίες

Γυναικολογική Υγιεινή

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  Εγγραφείτε στο Newsletter

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα

  Σοφία Π.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.