Παθολογία κύησης

Το χαρμόσυνο νέο μιας αρχόμενης κύησης είναι για όλους τους εμπλεκόμενους ένα αισιόδοξο μήνυμα για την καινούρια ζωή που όλοι αναμένουν με ανυπομονησία για τους επόμενους 9 μήνες.

Αρκετές φορές δυστυχώς αυτό το όμορφο ταξίδι περιπλέκεται. Τότε, η μέλλουσα μητέρα αλλά και ο θεράπων ιατρός της, καλούνται να αντιμετωπίσουν τα ιατρικά προβλήματα που προκύπτουν και αφορούν τόσο στην εγκυμονούσα όσο και στο έμβρυο.

Η παθολογία της κύησης όπως επιστημονικά ορίζεται αυτή την κατάσταση, διαφοροποιείται ανάλογα με τη βαρύτητα, τη συχνότητα, την πολυπλοκότητα και το υπόβαθρο του ιατρικού ιστορικού της εγκύου. Οι πιο γνωστές και συχνές τέτοιες καταστάσεις είναι οι ακόλουθες:

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση της συχνότητας εμφάνισης παθολογικών καταστάσεων στην κύηση. Τα αίτια φαίνεται να είναι αρκετά κατανοητά και εξηγήσιμα.

Από τη μια η μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση έχει αποδεδειγμένα μεγάλη επίπτωση στη φυσιολογική εξέλιξη μιας κύησης. Και από την άλλη, η αύξηση του μέσου όρου ηλικίας των γυναικών που κυοφορούν και οι πιεστικές, επαγγελματικές υποχρεώσεις με το έντονο στρες που βιώνουν, ανεβάζουν κατά πολύ τον κίνδυνο εμφάνισης παθολογικών κυήσεων.

Αν και σε αυτές τις περιπτώσεις, η κύηση αναφέρεται ως «υψηλού κινδύνου», εν τούτοις με στενή παρακολούθηση και συμμόρφωση της εγκύου στις οδηγίες του ιατρού της, περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό η πιθανότητα κακής έκβασης της εγκυμοσύνης.

Κλινικές Πληροφορίες

Παθολογία κύησης

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ

  Εγγραφείτε στο Newsletter

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα

  Σοφία Π.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@maternacare.gr ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.