Υπογονιμότητα

Αυτό που μετά λύπης διαπιστώνουμε καθημερινά στην κλινική μας πράξη είναι ότι δυστυχώς αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά υπογονιμότητας στη χώρα μας. Η οικονομική κρίση, το άγχος, η κακή διατροφή και η αποχή από το σεξ, αποτελούν τους σύγχρονους παράγοντες υπογονιμότητας, πλήττοντας εξίσου και τα δύο φύλα.

Έχει ιδιαίτερη σημασία για το ζευγάρι που επιθυμεί να συλλάβει, να ενημερωθεί αφενός εγκαίρως, αφετέρου με απόλυτη εγκυρότητα ώστε να είναι σε θέση να προγραμματίσει την προσέγγιση που ενδείκνυται για την περίπτωσή του. Και αυτό επιθυμούμε να προσφέρουμε με τη δημοσίευση των παρακάτω πληροφοριών.

Υπογονιμότητα

Υπογονιμότητα ονομάζεται η αποτυχία σύλληψης ενός ζευγαριού το οποίο συνευρίσκεται ερωτικά με ικανοποιητική συχνότητα σε κάθε κύκλο για μια περίοδο 12 μηνών, εφόσον η υποψήφια μητέρα είναι κάτω από 35 ετών.

Περισσότερα…

Αίτια Ανδρικής Υπογονιμότητας

Ενα φυσιολογικό και επαρκές σπέρμα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της γονιμοποίησης και οι παράμετροι που αξιολογούνται σε αυτό είναι πολλοί.

Περισσότερα…

Αίτια Γυναικείας Υπογονιμότητας

Μία υπογόνιμη γυναίκα θα αντιμετωπίζει πρόβλημα είτε στην διαθεσιμότητα ή την ποιότητα των ωαρίων της, είτε στις σάλπιγγες (στο μονοπάτι όπου γίνεται η συνάντηση του ωαρίου με τα σπερματοζωάρια), είτε στη μήτρα (το μέρος που θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει το κύημα).

Περισσότερα…

Anti-Müllerian Hormone – ΑΜΗ

Η AMH, ή αντι-μυλλέριος ορμόνη, είναι μια ουσία που παράγεται από τα μικρά ωοθυλάκια των ωοθηκών.

Περισσότερα…

Σπερμοδιάγραμμα

Το σπερμοδιάγραμμα είναι η πιο σημαντική εξέταση για να εκτιμηθεί η γονιμότητα ενός άνδρα.

Περισσότερα…

Υστεροσαλπιγγογραφία

Η υστεροσαλπιγγογραφία (HSG) είναι μία από τις πιο σημαντικές εξετάσεις που πραγματοποιούμε στα πλαίσια της διερεύνησης για την υπογονιμότητα.

Περισσότερα…

Πρόωρη Ωοθηκική Ανεπάρκεια

Ως Πρόωρη Ωοθηκική Ανεπάρκεια (ΠΩΑ) ή Premature Ovarian Failure (POF) ή Premature Ovarian Insufficiency (POI) ορίζεται η κατάσταση κατά την οποία παρουσιάζεται απώλεια της φυσιολογικής λειτουργίας των ωοθηκών πριν από την ηλικία των 40.

Περισσότερα…

Καθ’Έξιν Αποβολές

Καθ’ έξιν ή επανειλημμένες αυτόματες αποβολές αποκαλούνται οι επαναλαμβανόμενες συνεχείς αποβολές, τριών ή περισσοτέρων κλινικά αναγνωρισμένων κυήσεων.

Περισσότερα…

Άγχος και Υπογονιμότητα

Η υπογονιμότητα είναι πλέον ένα κοινό πρόβλημα, επηρεάζοντας 1 στα 5 με 6 ζευγάρια στον Δυτικό κόσμο (περίπου 20%) με μια αυξητική τάση η οποία οφείλεται σε διάφορα αίτια.

Περισσότερα…

Αύξηση Γονιμότητας

Όσο κι αν δεν μας αρέσει, η ηλικία είναι ο βασικότερος και ο πιο καθοριστικός παράγοντας για τη γονιμότητα των γυναικών. Οι περισσότερες γυναίκες βρίσκονται στο αποκορύφωμα της γονιμότητάς τους στην ηλικία ανάμεσα στα 23 και τα 31.

Περισσότερα…

Αντιμετώπιση Ανδρικής Υπογονιμότητας

Μπορεί παλιότερα η ανδρική υπογονιμότητα να αντιμετωπιζόταν με προβληματισμό, όμως σήμερα, νέες εξελίξεις στην ιατρική δίνουν ελπίδα σε εκατομμύρια άνδρες σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα…

Κρυοσυντήρηση – Δωρεά Σπέρματος

Η κατάψυξη και κρυοσυντήρηση σπέρματος είναι μια εργαστηριακή διαδικασία κατά την οποία το ανδρικό γεννητικό υλικό αποθηκεύεται σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, προκειμένου να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και να χρησιμοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο για προσπάθειες τεκνοποίησης.

Περισσότερα…

Δωρεά Ωαρίων

Η δωρεά ωαρίων ενδείκνυται για γυναίκες που, για διάφορους λόγους, δεν παράγουν ωάρια. Η δότρια παρέχει ωάρια στο ζευγάρι των ληπτών, τα οποία γονιμοποιούνται με το σπέρμα που προέρχεται από τον σύζυγο/σύντροφο της λήπτριας.

Περισσότερα…

Ενδομητρική Σπερματέγχυση – IUI

H ενδομητρική σπερματέγχυση (IUI – IntraUterine Insemination) είναι η διαδικασία τοποθέτησης επεξεργασμένου σπέρματος μέσα στην κοιλότητα της μήτρας.

Περισσότερα…

Εξωσωματική Γονιμοποίηση – IVF

Η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF – In Vitro Fertilization) είναι η πιο συνηθισμένη μέθοδος ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Όπως το λέει και η λέξη, είναι η γονιμοποίηση έξω από το σώμα.

Περισσότερα…

Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση – PGD

Η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση είναι μια διαδικασία κατά την οποία είναι εφικτή η ανίχνευση ορισμένων χρωμοσωματικών ανωμαλιών ή η ανίχνευση γενετικού νοσήματος σε ένα κύτταρο του γονιμοποιημένου ωαρίου πριν από την εμφύτευση στη μήτρα.

Περισσότερα…

Συντήρηση Γονιμότητας – Κρυοσυντήρηση Ωαρίων

Στις μέρες μας ο αριθμός των γυναικών που έρχονται αντιμέτωπες με την προοπτική της ατεκνίας είναι αυξανόμενος και τα αίτια είναι πολλαπλά, με τη δημιουργία οικογένειας μετατίθεται χρονικά.

Περισσότερα…

Ψυχολογική Υποστήριξη στην Υπογονιμότητα

Παρά τη μεγάλη της συχνότητα, η υπογονιμότητα αντιμετωπίζεται συνήθως σαν καθαρά ιατρικό και τεχνικό πρόβλημα, ενώ λιγότερη σημασία έχει δοθεί στην ψυχολογική και υπαρξιακή πλευρά του θέματος, η οποία είναι τεράστια.

Περισσότερα…

Ολιστική Προσέγγιση στη Γονιμότητα

Η υπογονιμότητα έχει από καιρό αναγνωριστεί ως μια αγχωτική πραγματικότητα για τα ζευγάρια. Είναι πλέον αποδεκτό ότι οι συμπληρωματικές θεραπείες, όπως ο βελονισμός, η γιόγκα και η διατροφή, μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική ευημερία, ακόμη και να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας, όταν εφαρμοστούν σε συνδυασμό με μια συμβατική ιατρική θεραπεία.

Περισσότερα…

Κλινικές Πληροφορίες

Υπογονιμότητα

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  Εγγραφείτε στο Newsletter

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα

  Σοφία Π.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.