Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) ονομάζονται ασθένειες ή μολύνσεις οι οποίες μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω της ανθρώπινης σεξουαλικής συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένων του σεξ (κολπικού, στοματικού και πρωκτικού).

Ενώ στο παρελθόν αυτές οι ασθένειες συνήθως αναφέρονταν ως σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή αφροδίσια νοσήματα, τα τελευταία χρόνια ο όρος σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις προτιμάται, καθώς έχει ένα ευρύτερο φάσμα εννοιών: ένα άτομο μπορεί να μολυνθεί και μπορεί να μολύνει άλλους δυνητικά, χωρίς να έχει μια ασθένεια.

Ποιά είναι τα ΣΜΝ

Ο έρωτας είναι από τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή.Έχει όμως και την άσχημη πλευρά του, μια που πολλές φορές μπορεί να έχει και δυσάρεστες συνέπειες

Περισσότερα…

Έλεγχος για ΣΜΝ

Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία ενός σεξουαλικά μεταδιδόμενου νοσήματος, μπορεί να προσδώσει τελείως διαφορετική πορεία και πρόγνωση, ακόμη και όταν πρόκειται για το πιο επικίνδυνο εξ αυτών, το AIDS.

Περισσότερα…

Χλαμύδια

Η λοίμωξη αυτή προκαλείται από το βακτηρίδιο Chlamydia trachomatis. Είναι ένα από τα πιο συχνά ΣΜΝ κυρίως σε νεαρά άτομα.

Περισσότερα…

Γονόρροια

Το αίτιο της γονόρροιας (βλεννόρροιας) είναι ο γονόκοκκος (Neisseria gonorrhea). Το βακτηρίδιο αυτό προτιμά τις ζεστές και υγρές περιοχές των βλεννογόνων.

Περισσότερα…

HPV και κονδυλώματα

Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) είναι η πιο κοινή σεξουαλικώς μεταδιδόμενη λοίμωξη στον κόσμο.

Περισσότερα…

Τριχομονάδωση

Οι τριχομονάδες ( Trichomonas vaginalis ) είναι μαστιγοφόρα πρωτόζωα που προκαλούν φλεγμονή του κόλπου (κολπίτιδα) και της ουρήθρας (ουρηθρίτιδα).

Περισσότερα…

Έρπης

Πρόκειται για λοίμωξη που προκαλείται από τον ιό του απλού έρπη. Υπάρχουν δύο τύποι του ιού: ο HSV-1 είναι ο ιός που προκαλεί τον έρπη στα χείλη, και ο HSV-2 είναι ο ιός που προκαλεί τον έρπη των γεννητικών οργάνων.

Περισσότερα…

Μη ειδική ουρηθρίτιδα

Πρόκειται για μόλυνση της ουρήθρας με χλαμύδια, μυκοπλάσματα, τριχομονάδα. Η νόσος είναι επίσης γνωστή ως λευκόρροια, ή μη γονοκοκκική ουρηθρίτις.

Περισσότερα…

Σύφιλη

Η σύφιλη προκαλείται από ένα βακτήριο που ονομάζεται ωχρά σπειροχαίτη (Treponema pallidum). Η ασθένεια αυτή έχει αρκετά σοβαρές επιπτώσεις αν δεν αντιμετωπιστεί στα αρχικά της στάδια.

Περισσότερα…

Ηπατίτιδες Α, Β και C

Η ηπατίτιδα είναι φλεγμονή του ήπατος (συκωτιού) και μπορεί να προκληθεί από διάφορους ιούς (Α,Β και C) καθώς και από άλλους παράγοντες.

Περισσότερα…

HIV και AIDS

Το AIDS , δηλαδή το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας, είναι η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό HIV. Ο ιός προσβάλλει τα Τ4-λεμφοκύτταρα, έναν τύπο λευκών αιμοσφαιρίων.

Περισσότερα…

Ψείρες εφηβαίου – Φθειρίαση

Οι ψείρες του εφηβαίου είναι αρθρόποδα παράσιτα (Phthirus pubis) αρκετά μεγάλα ώστε να είναι ορατά με το μάτι. Πολλαπλασιάζονται γεννώντας αυγά. Οι ψείρες αυτές ζουν μέσα στο τρίχωμα των γεννητικών οργάνων.

Περισσότερα…

Ψώρα

Η ψώρα είναι μια μεταδοτική δερματική λοίμωξη που οφείλεται στο αρθρόποδο παράσιτο ψωρικό ακάρι (Sarcoptes Scabies).

Περισσότερα…

Κλινικές Πληροφορίες

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ

  Εγγραφείτε στο Newsletter

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα

  Σοφία Π.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@maternacare.gr ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.