Ψώρα

Η ψώρα είναι μια μεταδοτική δερματική λοίμωξη που οφείλεται στο αρθρόποδο παράσιτο ψωρικό ακάρι (Sarcoptes Scabies). Το μικροσκοπικό αυτό παράσιτο διαπερνά το δέρμα σχηματίζοντας σήραγγες, αύλακες και φυσαλίδες. Αφού ζευγαρώσει εκεί, γεννά τα αυγά του. Το παράσιτο αυτό βρίσκεται συνήθως στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, μεταξύ των δάχτυλων του χεριού, στις μασχάλες, γύρω από τον ομφαλό, στους μηρούς και στην πλάτη. Στις γυναίκες επίσης εμφανίζεται γύρω από τις θηλές του μαστού και στους άντρες πάνω στη βάλανο και την πόσθη του πέους.

Πώς μεταδίδεται;

Η ψώρα μπορεί να μεταδοθεί μέσω της απλής επαφής, μέσω της σεξουαλικής επαφής, από ρούχα, από κλινοσκεπάσματα κλπ.

Ποιά είναι τα συμπτώματα;

Η ψώρα προκαλεί έντονη φαγούρα ιδίως το βράδυ, πολλές φορές και εξάνθημα.

Πώς αντιμετωπίζεται;

Η ψώρα θεραπεύεται με ειδική αλοιφή. Ο κνησμός μπορεί να καταπραϋνθεί με κρέμες. Τα εσώρουχα, τα ρούχα και τα σεντόνια πρέπει να πλυθούν καλά.

Πώς θα επηρεάσει τη σχέση μου;

Ο σύντροφός σας μπορεί να μολυνθεί. Η χρήση προφυλακτικού δεν εμποδίζει τη μετάδοση αφού το παράσιτο μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στα γεννητικά όργανα.

Επιπλοκές

 • Οι πληγές του προκαλούνται από το συνεχές ξύσιμο μπορούν να επιμολυνθούν
 • Η ψώρα είναι δυνατό να επανέλθει

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Σοφία Π.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.