Ψείρες Εφηβαίου – Φθειρίαση

Οι ψείρες του εφηβαίου είναι αρθρόποδα παράσιτα (Phthirus pubis) αρκετά μεγάλα ώστε να είναι ορατά με το μάτι. Πολλαπλασιάζονται γεννώντας αυγά. Οι ψείρες αυτές ζουν μέσα στο τρίχωμα των γεννητικών οργάνων.

Πώς μεταδίδονται;

Οι ψείρες του εφηβαίου μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής, αλλά και της στενής σωματικής επαφής. Επίσης, μεταδίδονται από μολυσμένα εσώρουχα, σεντόνια, κουβέρτες κλπ.

Ποιά είναι τα συμπτώματα;

Οι ψείρες τρέφονται με αίμα, προκαλώντας έτσι ερεθισμό του δέρματος, που εξελίσσεται σε έντονη φαγούρα επάνω και γύρω από το εφήβαιο. Οι ψείρες και τα αυγά τους, τα οποία ονομάζονται κονίδια, μπορούν να διακριθούν πάνω στις τρίχες.

Πώς αντιμετωπίζονται;

Οι ψείρες καταπολεμούνται με αλοιφές, κρέμες και σαμπουάν τα οποία μπορούν να αγοραστούν και χωρίς συνταγή γιατρού. Τα εσώρουχα, τα ρούχα και τα σεντόνια πρέπει επίσης να πλυθούν καλά.

Πώς θα επηρεάσει τη σχέση μου;

Ο σύντροφός σας μπορεί να μολυνθεί. Η χρήση προφυλακτικού δεν εμποδίζει τη μετάδοση αφού οι ψείρες βρίσκονται στην περιοχή του εφηβαίου.

Επιπλοκές

Οι πληγές που προκαλούνται από το συνεχές ξύσιμο μπορούν να επιμολυνθούν.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

  Επικοινωνήστε μαζί μας

Μαρτυρίες Ασθενών

Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

Μαρία Τ.

Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Σοφία Π.

Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

Σύλβια Μ.

Κλείστε Ραντεβού

Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.