Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η επόμενη εκδήλωσή μας αφορά ένα επιστημονικό σεμινάριο για το ενδιαφερόμενο κοινό, εστιασμένο στην ενημέρωση και παροχή συμβουλών σχετικά με ένα σοβαρό αλλά παραμελημένο ίσως θέμα. Τη γυναικολογική υγιεινή.

Το σεμινάριο που φιλοξενείται από τα ΙΕΚ Όμηρος, θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Τρίτης 06 Νοεμβρίου, μεταξύ των ωρών 12:30-2μμ, στο αμφιθέατρο της σχολής (όγδοος όροφος), της οδού Αλκιβιάδου 122 στο κέντρο του Πειραιά.

Θα συμμετέχουν ο πρωτεργάτης και ιθύνον νους του ιατρείου κος Γρυπάρης και ο συνεργάτης του μαιευτήρας – γυναικολόγος κος Χαρδαβέλλας. Εκτός από τους φοιτητές της σχολής είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν τις ομιλίες γονείς, αλλά και όποια δεσποινίδα/κυρία ενδιαφέρεται.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

  • Ενημέρωση κοινού – η ομάδα των επιστημόνων θα ενημερώσει τους παρευρίσκοντες σχετικά με το θέμα. Θα αναπτυχθούν: η ανατομία αλλά και η λειτουργία του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος. Θα δοθούν απλές συμβουλές υγιεινής και θα εξηγηθούν η σημασία του τακτικού ελέγχου, του test Παπανικολάου, αλλά και όποιας άλλης διαδικασίας μπορεί να γίνει στα πλαίσια μιας γυναικολογικής εξέτασης
  • Μιλήστε με τους ειδικούς – θα έχετε την ευκαιρία να εκφράσετε τις απορίες σας στην ομάδα που θα γνωρίσετε

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οποιοσδήποτε είναι ευπρόσδεκτος να παρακολουθήσει. Η κράτηση όμως είναι απαραίτητη, καθώς υπάρχει περιορισμός των ατόμων λόγω της μεγάλης συμμετοχής των φοιτητών του ΙΕΚ Όμηρος. Για την εξασφάλιση της συμμετοχής σας παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα στο πλάι. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για τις φοιτήτριες των ΙΕΚ που θα παρακολουθήσουν την ομιλία: για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον κο Δουλάμη Νίκο.

Η επιστημονική ομάδα του ιατρείου, πιστή στο κοινωνικό της χρέος, πραγματοποιεί αυτή την εκδήλωση με θέμα την Γυναικολογική Υγιεινή. Η τακτικότητα στον έλεγχο δεν έρχεται μόνη της. Χρειάζεται σωστή ενημέρωση, παιδεία και συνεχή επαγρύπνιση. Αλλά και να επιτευχθεί μια μακρόχρονη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ της νεαρής κοπέλας και του γυναικολόγου της. Η προσέγγιση χρήζει λεπτούς χειρισμούς ώστε η έφηβος να νιώσει άνετα και να εμπιστευθεί τον ιατρό στα θέματα της υγείας της.