Συμβουλές για γρηγορότερη επίτευξη εγκυμοσύνης

Συμβουλές για επίτευξη εγκυμοσύνης

Μελέτες διαπιστώνουν ότι ένα στα έξι ζευγάρια πιθανότατα θα έχει κάποια δυσκολία να συλλάβει. Η υπογονιμότητα μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενός αριθμού κοινωνικών, περιβαλλοντικών ή και γενετικών παραγόντων, όμως υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που εμπλέκονται στην εγκυμοσύνη.

Ενώ κάποιους από τους παράγοντες αυτούς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με μερικά “κόλπα”, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να πετύχετε μια εγκυμοσύνη.

Διατηρείστε το ρομαντισμό αλλά και τον αισθησιασμό στις επαφές σας

Το πρόβλημα με το σεξ για την απόκτηση μωρού είναι ότι δεν είναι πολύ σέξι !! Η σεξουαλική συμπεριφορά όταν αυτή αφορά την αναπαραγωγή είναι πραγματικά κακή για το σεξ και μπορεί να σκοτώσει το ρομαντισμό ενός ζευγαριού. Το ζευγάρι πρέπει να επικεντρωθεί στην ευχαρίστηση και όχι στην πίεση να συλλάβει.

Οι πιθανότητες σύλληψης δεν μειώνονται αν το “ευχαριστιέστε” και δεν υπάρχει απολύτως καμία ενοχή στο να το κάνετε αυτό !

Αποβάλλετε το άγχος

Η σχέση μεταξύ άγχους και γονιμότητας έχει πλέον αποδειχθεί από μελέτες. Το άγχος δεν βοηθά και είναι λογικό.

Το άγχος επηρεάζει τις γυναικείες ορμόνες με τρόπους που μπορούν να επηρεάσουν την ωορρηξία, την περίοδο δηλαδή κατά την οποία το σώμα μιας γυναίκας απελευθερώνει ένα ωάριο στη μήτρα της για να γονιμοποιηθεί. Η γονιμότητα μπορεί να αποτελεί πρόκληση. Οι άνδρες αισθάνονται ότι πρέπει να εκτελέσουν, αγχώνονται, και αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη στύση.

Η ψυχολογική επιβάρυνση όσο το test κύησης δεν βγαίνει θετικό είναι ολοένα και μεγαλύτερη και μπορεί να φτάσει το ζευγάρι στην αποξένωση. Εφόσον έχετε κάνει έναν βασικό έλεγχο γονιμότητας αφήστε τη φύση να λειτουργήσει. Θυμηθείτε ότι το 80% των απολύτως γόνιμων ζευγαριών θα επιτύχουν μια εγκυμοσύνη σε βάθος ενός έτους !

Τακτικό σεξ αυξάνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

Μια μελέτη βρήκε ενδείξεις ότι εάν ένας άντρας μπορεί να αντέξει για δύο γύρους μέσα σε μία ώρα, θα μπορούσε να τριπλασιάσει τις πιθανότητες ότι αυτός και η σύντροφός του θα συλλάβουν ένα μωρό, ενώ μια βρετανική έρευνα επίσης διαπίστωσε ότι οι πιθανότητες μιας γυναίκας να μείνει έγκυος πήγε από το 6% σε 21%, όταν ένα δείγμα της δεύτερης εκσπερμάτωσης του συντρόφου της σε μια ώρα χρησιμοποιήθηκε για τεχνητή σπερματέγχυση.

Μελέτες δείχνουν επίσης ότι εάν ένας άντρας έχει κάνει σεξ για δύο συνεχείς ημέρες, ο αριθμός των σπερματοζωαρίων του θα είναι χαμηλότερος. Αλλά αν περιμένει ανενεργός για περισσότερες από επτά ημέρες, πολλά σπερματοζωάρια θα είναι νεκρά.

Επομένως, μην περιμένετε εγκυμοσύνη με καθημερινό σεξ, αλλά με τακτική επαφή ανά δύο-τρεις ημέρες, και χωρίς να μετράτε τις “γόνιμες” μέρες. Από την έρευνα, είναι σαφές ότι η δεύτερη εκσπερμάτιση είναι αυτή που μεταφέρει τα πιο υγιή σπερματοζωάρια που έχουν υψηλή κινητικότητα, οπότε την ημέρα που θα έχετε την επαφή, φροντίστε ο σύντροφος να είναι ξεκούραστος ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε δεύτερο γύρο…

Αβάσιμες θεωρίες

Μερικές θεωρίες υποδεικνύουν ότι ορισμένες στάσεις μπορεί να γέρνουν τη μήτρα προς μια κατεύθυνση που διευκολύνει το σπέρμα να κολυμπήσει στον στόχο του, αλλά δεν υπάρχουν πραγματικά επιστημονικά στοιχεία που να το αποδεικνύουν.

Από όλα τα παραπάνω, γίνεται σαφές γιατί πρέπει να απολαύσετε τη διαδικασία, αλλά εφόσον η ηλικία δεν σας “κυνηγά”, να δώσετε κάποιους μήνες περιθώριο έως ότου αναζητήσετε εξειδικευμένη βοήθεια από γυναικολόγο αναπαραγωγής σχετικά με τις δικές σας επιλογές και πιθανότητες για την επίτευξη εγκυμοσύνης. Μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού εδώ για την εκτίμηση του δικού σας δυναμικού γονιμότητας.

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

    Κατηγορίες

  Kατηγορίες

   Πρόσφατα Άρθρα

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.