Καταφυγιώτης Ιωάννης – Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος – MD, MSc, PhD, FEBU, FES, FECSM

Ο ιατρός Καταφυγιώτης Ιωάννης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1978 και σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 2007. Το 2013 έλαβε με βαθμό Άριστα τον τίτλο του Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών (PhD). Το 2015 απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Ουρολογίας σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας, στην Α’ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Το 2016 στο Βέλγιο έλαβε τον Ευρωπαϊκό τίτλο της Ουρολογίας (FEBU – Fellow of the European Board Of Urology) κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων, ενώ το 2018 στη Λισσαβώνα έλαβε ξανά κατόπιν εξετάσεων τον Ευρωπαϊκό τίτλο της Σεξουαλικής Ιατρικής (FECSM – Fellow of the European Committee of Sexual Medicine).

Ο ιατρός είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος, λαμβάνοντας την αντίστοιχη αναγνώριση σε 3 χώρες, την Ελλάδα (2007), την Γερμανία (2015) και το Ισραήλ (2017).

Το 2016 ως Υπότροφος της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας μετεκπαιδεύτηκε στην Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική Carl Gustav Carus στην Δρέσδη (Διευθυντής Καθηγητής Μ.Wirth), μια από τις κορυφαίες Ουρολογικές Κλινικές στην Γερμανία, με έμφαση στην Ενδοουρολογία όπου απέκτησε χειρουργική εμπειρία στην Εύκαμπτη Νεφρολιθοτριψία και στην Διαδερμική Νεφρολιθοτριψία.

Το 2017 μετεκπαιδεύτηκε σε μια από τις κορυφαίες κλινικές στην χρήση του Εύκαμπτου Ουρητηροσκοπίου στον Κόσμο, στο Παρίσι στο Νοσοκομείο Tenon από τον καθηγητή Ο.Traxier. Στη συνέχεια, και για ένα έτος μετεκπαιδεύτηκε σε ένα από τα κορυφαία κέντρα παγκοσμίως στην Ενδοουρολογία και στην αντιμετώπιση της λιθίασης του ουροποιητικού στο Hadassah Medical Center, στο Ισραήλ υπό τον Καθηγητή Μordechai Duvdevani. Κατά την παραμονή του στο Hadassah Μedical Center εκπαιδεύτηκε σε όλο το φάσμα της ενδοουρολογίας αποκτώντας χειρουργική εμπειρία πραγματοποιώντας 100 διαδερμικές νεφρολιθοτριψίες 300 εύκαμπτες νεφρολιθοτριψίες, 40 κυστεολιθοτριψίες, και πάνω από 100 εξωσωματικές λιθοτριψίες.

To 2018 έλαβε τον τίτλο του Ενδοουρολόγου από την Αμερικανική Ενδοοουρολογική Εταιρεία. Έχει πάνω από 50 διεθνείς δημοσιεύσεις σε έγκυρα και έγκριτα διεθνή περιοδικά με μεγάλη απήχηση (Impact Factor) όπως για παράδειγμα το Journal Of Urology, το British Journal of το Journal of Endourology, και το International Journal of Urology.

Το 2018 ίδρυσε το Athens Stone Clinic στον Πειραιά, το μοναδικό εξειδικευμένο κέντρο αντιμετώπισης της λιθίασης του ουροποιητικού. Το 2019 έως και το 2021 έλαβε τον τίτλο του Ακαδημαϊκού Υποτρόφου στην Α’ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική, όπου ήταν υπεύθυνος του τμήματος λιθίασης του ουροποιητικού και της ελάχιστα επεμβατικής αντιμετώπισης αυτής. Το 2022 συνίδρυσε ένα από τα κορυφαία κέντρα λαπαροσκοπικής και ενδοσκοπικής ουρολογίας το Central Urology.

Ο κος Καταφυγιώτης διατηρεί το ιατρείο του στον Πειραιά, και ασκεί όλο το εύρος της Ουρολογίας με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της Λιθίασης του Ουροποιητικού (πέτρα στα νεφρά) και την αντιμετώπιση Ανδρολογικών παθήσεων και διαταραχών της Σεξουαλικής Ιατρικής. Είναι από τους ελάχιστους Ουρολόγους παγκοσμίως που οι γνώσεις του στην Ουρολογία και στην Ανδρολογία καθώς και η χειρουργική του Εμπειρία πιστοποιούνται επίσημα κατόπιν εξετάσεων αλλά και μετεκπαιδεύσεων, από την Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία (FEBU), από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής (FECSM) και από την Αμερικανική Ενδοουρολογική Εταιρεία (Certified Endourologist).

Ο ιατρός είναι παντρεμένος με την Ελένη Ρουμελιώτη οικονομολόγο στο επάγγελμα και έχει δυο παιδιά.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δ/νση Ιατρείου : 2ας Μεραρχίας 26, Πειραιάς 18535

Τηλ: +30 2104522430

Central Urology : Λευκός Σταυρός, The Athens Clinic, Σισίνη 1-3, Αθήνα 115 28

+30 6934656001

Τηλ. Ανάγκης +30 6936537284

[email protected]

www.centralurology.gr

Μαρτυρίες Ασθενών

Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

Μαρία Τ.

Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

Σίλβια Μ

Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Σοφία Π.