Νέο νομικό πλαίσιο στην εξωσωματική

Σαλπιγγογραφία με αφρό

Νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για την εξωσωματική φέρνει άμεσα στη βουλή το υπουργείο Υγείας.

Ένα νέο πλαίσιο για τις εξωσωματικές, το οποίο είναι περισσότερο ελεύθερο και υποστηρικτικό για τις γυναίκες που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία και χωρίς τη συναίνεση του συντρόφου, φέρνει το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για ριζικές αλλαγές στην εξωσωματική γονιμοποίηση αλλά και στη κρυοσυντήρηση ωαρίων, οι οποίες εγκρίθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο, μέσα από το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Μόνο για την περίοδο της πανδημίας το όριο από τα 50 έτη είχε ανέλθει στα 52 εξαιτίας των δυσκολιών που είχαν οι γυναίκες να προσεγγίσουν τις μονάδες υγείας. Κάτι που αναμενόταν μετά το πέρας της πανδημίας να καταργηθεί.

Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, έρχονται ριζικές αλλαγές στην εξωσωματική γονιμοποίηση αλλά και στην κρυοσυντήρηση ωαρίων.

Οι αλλαγές

 • Αύξηση του ορίου ηλικίας στα 54 έτη.
 • Η κρυοσυντήρηση ωαρίων επιτρέπεται όχι μόνο για ιατρικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους, δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες να διατηρήσουν τα ωάρια τους και να κάνουν χρήση αυτών όποτε το επιθυμήσουν.
 • Καταργείται η απαιτούμενη συναίνεση του συζύγου για την κρυοσυντηρηση ωαρίων από τη γυναίκα που το επιθυμεί.
 • Επιτρέπεται στη διαζευγμένη γυναίκα να κάνει χρήση των κρυοσυντηρημένων ωαρίων της χωρίς τη συναίνεση του συζύγου/ συντρόφου.
 • Διασφαλίζεται  η δυνατότητα ατόμων που πάσχουν από HIV να υποβληθούν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Στους ακόλουθους συνδέσμους μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά, ή να κλείσετε ραντεβού για προσωπική ενημέρωση από τον ιατρό:

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ

    Κατηγορίες

  Kατηγορίες

   Πρόσφατα Άρθρα

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@maternacare.gr ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.