Κληρονομικότητα γονιδίου για τον καρκίνο των ωοθηκών και από τον πατέρα

Αμερικανοί ερευνητές εντόπισαν νέα γονιδιακή μετάλλαξη που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου στις ωοθήκες και κληροδοτείται από τον πατέρα στην κόρη.

Περνά στην κόρη μέσω του χρωμοσώματος Χ και είναι ανεξάρτητο από άλλα γνωστά επικίνδυνα γονίδια για τα οποία μπορούν ήδη να εξεταστούν οι γυναίκες.

Ειδικοί δήλωσαν ότι χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα και η λειτουργία του γονιδίου.

Οι άντρες κληροδοτούν ένα χρωμόσωμα Χ στις κόρες τους.

Ο Dr Kevin Eng, του Roswell Park Cancer Institute εστίασε σε ύποπτο γονίδιο, το MAGEC3, που βρίσκεται στο χρωμόσωμα Χ από τον πατέρα.

Καρκίνοι στις ωοθήκες που συνδέονται με γονίδια που κληρονομήθηκαν από τον πατέρα εμφανίστηκαν νωρίτερα από αυτούς που συνδέονταν με γονίδια της μητέρας και συνδέονταν επίσης με υψηλότερα ποσοστά καρκίνου στον προστάτη σε πατέρες και γιους.

Ο ερευνητής δήλωσε ότι επόμενο βήμα είναι να σιγουρευτούν οι ερευνητές ότι εντόπισαν το σωστό γονίδιο εξετάζοντας γονιδιακά περισσότερες οικογένειες.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο PLoS Genetics.

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

    Κατηγορίες

  Kατηγορίες

   Πρόσφατα Άρθρα

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.