Ψυχολογική Υποστήριξη στη Μητρότητα

Συμβουλές για επίτευξη εγκυμοσύνης

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας του ιατρείου μας με το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης “Μαμά” της ψυχολόγου Μαριάννας Μπρα.

Η κα Μαριάννα Μπρα είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία της Υγείας. Έχει εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο του Aaron Beck στις Η.Π.Α και στο γραφείο της που διατηρεί στο κέντρο του Πειραιά εργάζεται με εφήβους και ενήλικες.

Έχει πιστοποίηση στην Ανακουφιστική Φροντίδα ασθενών με καρκίνο. Ακόμη, έχει διπλώματα στην Περιγεννητική Απώλεια και στον Περιγεννητικό Θρήνο, στην Περιγεννητική Κατάθλιψη και στις Περιγεννητικές Αγχώδεις Διαταραχές από το Seleni Institute στην Νέα Υόρκη, όπως και δίπλωμα στις βασικές δεξιότητες της Περιγεννητικής Ψυχικής Υγείας από το COPE centre of Perinatal Excellence, της Αυστραλίας.

Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης “Μαμά”

Ψυχολογική Υποστήριξη Μαμά

Σε ποιούς τομείς μπορείτε να αναζητήσετε υποστήριξη στο Κέντρο της κας Μπρα;

 • Θέματα υπογονιμότητας
 • Απώλεια εγκυμοσύνης
 • Άγχος και κατάθλιψη στην εγκυμοσύνη
 • Επιλόχεια κατάθλιψη
 • Επιλόχειο άγχος
 • Προετοιμασία γονεϊκότητας
 • Επιθυμία ενίσχυσης του δεσμού με τον σύντροφο
 • Ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες για εγκύους και λεχωΐδες

Ακόμη και αν δεν γίνεται αντιληπτό, το άγχος και οι αποτυχίες στις προσπάθειες για την επίτευξη οικογένειας επηρεάζουν τόσο τις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των δύο συντρόφων, όσο και την ψυχοσύνθεση της ίδιας της γυναίκας. Η αναζήτηση εξειδικευμένης βοήθειας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ταμπού !

Το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης, εκτός του τομέα της μητρότητας που αλλού μπορεί να με βοηθήσει;

Παράλληλα με το γραφείο της, η κα Μπρα εργάζεται ως ψυχολόγος στο Κέντρο Μεταβολικής Χειρουργικής και Παχυσαρκίας της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΡΕΑ.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε Ψυχιατρική κλινική και σε Ογκολογική κλινική όπου και διεξήγαγε την έρευνα της πάνω στην αλληλεπίδραση της αντίληψης της νόσου και της ποιότητας ζωής γυναικών με καρκίνο του μαστού, η οποία έχει παρουσιαστεί σε Πανευρωπαϊκά και Πανελλήνια συνέδρια.

Έχει επίσης πραγματοποιήσει δωρεάν Σεμινάρια Αυτογνωσίας για γυναίκες σε συνεργασία με την Β´ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά. Επίσης, ήταν για πολλά χρόνια εθελόντρια στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ Νόστος.

Στο προσωπικό της γραφείο, εκτός των καταστάσεων που αφορούν τη μητρότητα, ασχολείται και με άτομα που νοσούν από Αγχώδεις διαταραχές, Κατάθλιψη, Διατροφικές Διαταραχές, προβλήματα Αυτοπεποίθησης, Χρόνιες Ασθένειες και προβλήματα Άγχους.

Πού θα βρω το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης “Μαμά”;

Το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης “Μαμά” βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά, στη διεύθυνση Αλκιβιάδου 107 (ΤΚ 18532), σε απόσταση λίγων βημάτων από το Δημοτικό Θέατρο, αλλά και από το Δημαρχείο.

Μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με την κα Μπρα στα τηλέφωνα: 210-4127890 και 6979-733381

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

    Κατηγορίες

  Kατηγορίες

   Πρόσφατα Άρθρα

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.