Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 18.30 το Satori Land φιλοξενεί μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με εισηγητές τους κ.κ. Ιωάννη Γρυπάρη, ιατρό, Νικόλαο Μαντίκα, διαιτολόγο και Λευτέρη Καμπουργιαννίδη, σύμβουλο ψυχικής υγείας, με θέμα την εμμηνόπαυση: από τη διάγνωση ως την αντιμετώπιση και από τον ψυχολογικό αντίκτυπο ως τη διατροφική υποστήριξη.

Η εμμηνόπαυση είναι το «τέλος» μιας εποχής και η έναρξη μιας άλλης. Αποτελεί μία φυσιολογική αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερη φάση της ζωής της γυναίκας, η οποία έχει τόσο σωματική όσο και ψυχολογική επίδραση.

Η συζήτηση θα καλύψει όλες τις σχετικές με τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης πληροφορίες. Θα επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και θα εξετάσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές, τόσο τη φαρμακευτική αγωγή όσο και τις εναλλακτικές θεραπείες. Επίσης, θα αναλυθούν τα πλεονεκτήματα αλλά και οι ανεπιθύμητες ενέργειες της θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης.

Στόχος μας είναι να βοηθηθεί κάθε γυναίκα που βρίσκεται στη συγκεκριμένη φάση ζωής να επικεντρωθεί στα θετικά αυτής της σωματικής αλλαγής, να αποφύγει ή να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη, και τέλος, με την αναφορά σε απλές διατροφικές αλλαγές, να μειώσει τον κίνδυνο για οστεοπόρωση και καρδιαγγειακά νοσήματα, ώστε να είναι σε θέση να απολαύσει το δεύτερο μισό της ενήλικης ζωής της στο έπακρο.