Υπολογισμός Πιθανής Ημερομηνίας Τοκετού

Η κύηση διαρκεί περίπου 280 ημέρες, δηλαδή 40 εβδομάδες από την τελευταία έμμηνο ρύση και όχι 9 μήνες όπως πολλοί πιστεύουν. Από τις εκατό γυναίκες μόνο οι 20 γεννούν στην αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού. Επειδή μια φυσιολογική τελειόμηνος κύηση μπορεί να διαρκέσει από 38 έως 42 εβδομάδες, τα περισσότερα νεογνά γεννιούνται μέσα σε δύο βδομάδες πρίν ή μετά την πιθανή ημερομηνία τοκετού.

Χρησιμοποιήστε τον υπολογισμό της πιθανής ημερομηνίας τοκετού για να υπολογίσετε τις πιο σημαντικές ημερομηνίες της εγκυμοσύνης σας, όπως η ημερομηνία της σύλληψης, το πρώτο χτύπημα, η πρώτη κίνηση, το τέλος του πρώτου τριμήνου, το τέλος του δεύτερου τριμήνου και φυσικά η ημερομηνία τοκετού. Κάθε εβδομάδα της εγκυμοσύνης είναι μια πραγματική περιπέτεια. Κάτω από τα αποτελέσματα θα βρείτε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη του μωρού, τα συμπτώματά σας, τα σημαντικά πράγματα για τη φροντίδα του.

Υπολογίστε την πιθανή ημερομηνία τοκετού σας εισάγοντας την πρώτη ημέρα της τελευταίας σας περιόδου (LMP). Απαραίτητη προϋπόθεση για τον υπολογισμό είναι να είχατε σταθερό κύκλο τουλάχιστον τους τρεις τελευταίους μήνες πριν την εγκυμοσύνη σας. Η διάρκεια του κύκλου σας είναι ο αριθμός των ημερών από την ημέρα που ξεκινάει η περίοδός σας (ημέρα 1η) μέχρι την ημέρα πριν ξεκινήσει η επόμενη περίοδός σας. Με τον τρόπο αυτό προσδιορίζεται μία κατά προσέγγιση ημερομηνία τοκετού, που βοηθάει τις μέλλουσες μητέρες να οργανώσουν το χρόνο τους, να συνειδητοποιήσουν την εγκυμοσύνη και να την παρακολουθούν τακτικά. Θα μπορέσουμε να υπολογίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την ηλικία κύησής σας στην υπερηχογραφική εξέταση 7-10 εβδομάδων, μετρώντας το κεφαλο-ουραίο μήκος του εμβρύου σας.

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.
  Μαρία Τ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Σοφία Π.
  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.
  Σύλβια Μ.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.