Έμμηνος ρύση

Η έμμηνος ρύση είναι γνωστή και ως «περίοδος» και αφορά την εμφάνιση αιμορραγίας από τον κόλπο μιας σεξουαλικά ώριμης γυναίκας. Παρότι αποτελεί μέρος της ζωής των γυναικών για πολλά χρόνια (περίπου για τέσσερις δεκαετίες), είναι πολλές οι γυναίκες που δεν γνωρίζουν όσα θα έπρεπε για αυτήν.

Η πρώτη περίοδος ενός κοριτσιού θα συμβεί όταν όλα τα μέρη του σώματος του αναπαραγωγικού συστήματος είναι ώριμα και συνεργάζονται. Αυτά είναι μερικά σημάδια ότι μεγαλώνει, και ότι το σώμα της είναι στο στάδιο της προετοιμασίας, έτσι ώστε να μπορεί κάποια μέρα να έχει ένα μωρό. Στην αρχή μπορεί να νιώθετε λίγο φοβισμένες ή να μην αισθάνεστε καλά για αυτό, ή ενδεχομένως ακόμη και να μισείτε αυτή την ασυνήθιστη εμπειρία. Ωστόσο, με το χρόνο θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε η μόνη που διέρχεται από αυτή τη φάση, καθώς κάθε γυναίκα περνά το ίδιο. Η έμμηνος ρύση δηλώνει ότι έχετε ωριμάσει σεξουαλικά ως γυναίκες.

Είναι σημαντικό για κάθε κοπέλα να γνωρίσει και να εξοικειωθεί με τον κύκλο της, συνάμα όμως να ενημερωθεί για το τί θεωρείται “φυσιολογικό” και τί όχι, καθώς αν δεν έχει το θάρρος να μιλήσει για τον κύκλο της, είναι πολύ πιθανό να πιστεύει ότι “έτσι θα πρέπει να είναι” και στην πραγματικότητα να βιώνει διαταραχές που χρήζουν διερεύνησης.

Έχουμε συνοψίσει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον καταμήνιο κύκλο σε παρακάτω κείμενα, πιστεύοντας ότι έχουμε καλύψει όλη τη γκάμα, όχι μόνο του φυσιολογικού, αλλά ακόμη και των περιπτώσεων στις οποίες μία γυναίκα θα πρέπει να απευθυνθεί στον γυναικολόγο της ζητώντας βοήθεια:

Κλινικές Πληροφορίες

Έμμηνος ρύση

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  Εγγραφείτε στο Newsletter

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα

  Σοφία Π.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.