Εξέταση για χλαμύδια

Τα χλαμύδια είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε υπογονιμότητα και μακρόχρονα προβλήματα υγείας. Στις περισσότερες γυναίκες, η λοίμωξη από χλαμύδια είναι ασυμπτωματική και επομένως περνάει αδιάγνωστη.

Η ύπαρξη χλαμυδίων είναι εύκολο να ελεγχθεί. Η εξέταση γίνεται είτε με τεστ ούρων (σπανιότερα), ή συνηθέστερα με λήψη τραχηλικού εκκρίματος. Χλαμυδιακή λοίμωξη χωρίς θεραπεία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα επιπλοκές στην υγεία μακροπρόθεσμα, να είναι η αιτία σημαντικού πυελικού άλγους, και δύναται να οδηγήσει σε υπογονιμότητα.

Αν μείνουν χωρίς θεραπεία, τα χλαμύδια μπορούν να εξαπλωθούν και να προσβάλλουν τη μήτρα και τις σάλπιγγες, κάτι που μπορεί να καταλήξει σε πυελική φλεγμονώδη νόσο. Η φλεγμονή αποφράσσει τις σάλπιγγες προκαλώντας υπογονιμότητα και μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εξωμητρίου κύησης, αλλά και άλλων επιπλοκών σε μια εγκυμοσύνη.

Καλό είναι να εξετάζονται για χλαμύδια όλες οι γυναίκες πριν ξεκινήσουν θεραπείες γονιμότητας, αλλά και πριν υποβληθούν σε διερεύνηση επεμβατικής φύσεως που συμπεριλαμβάνει εισαγωγή μηχανημάτων στο εσωτερικό της μήτρας και έλεγχο της βατότητας των σαλπίγγων. Θα πρέπει να λαμβάνεται προληπτικά αγωγή αν πρόκειται να διενεργηθούν τέτοιες επεμβάσεις και η γυναίκα δεν έχει ελεγχθεί, ή υπάρχει αβεβαιότητα αν έχει εκτεθεί σε χλαμύδια κατά το παρελθόν.

Διερεύνηση Υπογονιμότητας

  Επικοινωνήστε μαζί μας

Μαρτυρίες Ασθενών

Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

Μαρία Τ.

Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Σοφία Π.

Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

Σύλβια Μ.

Κλείστε Ραντεβού

Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.