Γυμναστική μετά τον τοκετό

γυμναστική μετά τον τοκετό

Συγχαρητήρια !! Έχετε αποκτήσει ένα πανέμορφο μωρό και η ζωή σας έχει αποκτήσει νέο νόημα και ευτυχία. Εσείς όμως καλείστε να παίξετε τον σπουδαιότερο ρόλο στην ζωή του. Η υγεία και η ψυχολογία σας είναι πλέον μείζονος σημασίας για εσάς και το μωρό σας. Η γυμναστική είναι τώρα πιο σημαντική από ποτέ για εσάς. Είναι μια διέξοδος όπου θα σας οπλίσει με όλα τα εφόδια για να ανταποκριθείτε στον νέο σας ρόλο. Ας δούμε όμως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα πρόγραμμα άσκησης μετά τον τοκετό σας. Αν δεν συντρέχουν προβλήματα υγείας μπορείτε να γυμναστείτε κανονικά.

Πόσο σύντομα μετά τον τοκετό μου μπορώ να ξεκινήσω να γυμνάζομαι;

Έχει σημασία αν γυμναζόσασταν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σας ή όχι. Σε κάθε περίπτωση όμως όλες οι μαμάδες μπορείτε να ξεκινήσετε να γυμνάζετε άμεσα όταν αισθανθείτε καλά, τους μύες της πυέλου και τη χαμηλή μοίρα της κοιλιάς σας. Σε πρόγραμμα άσκησης μπορείτε συνήθως να ενταχθείτε μετά από 6 εβδομάδες αν είχατε έναν φυσιολογικό τοκετό και μετά από 8 περίπου εβδομάδες αν γεννήσατε με καισαρική. Βόλτες με το καρότσι και το μικρό σας μπορούν να αποτελέσουν το ξεκίνημα. Καλό είναι να αποφύγετε το κολύμπι τις πρώτες 6 εβδομάδες ώστε να γλυτώσετε τυχόν λοιμώξεις.

Ποιες ασκήσεις είναι καταλληλότερες;

Ας μην ξεχνάμε ότι το σώμα σας έχει ταλαιπωρηθεί μετά από μια 9άμηνη εγκυμοσύνη και πρέπει να το προσέξουμε. Οι κοιλιακοί σας μύες είναι χαλαροί και οι αρθρώσεις σας είναι ευαίσθητες λόγω της ρελαξίνης που βοήθησαν την λεκάνη σας να ”ανοίξει” για να ”περάσει” το μωρό σας. Ήπιας μορφής αερόβιες ασκήσεις και ασκήσεις χωρίς ιδιαίτερες αναπηδήσεις είναι μια καλή αρχή. Κυκλικές προπονήσεις με 4-8 ασκήσεις και διάρκεια από 20-30 λεπτά είναι ιδανικές για εσάς που ο χρόνος σας είναι περιορισμένος.

Τι είναι το Rec Check;

Ο έλεγχος της κοιλιάς σας – Rec check – θα σας πει πότε η κοιλιά σας είναι έτοιμη για κοιλιακούς ! Ξαπλώστε ανάσκελα σε ένα μαλακό έδαφος, τοποθετήστε τα τρία σας δάκτυλα ενωμένα λίγο πιο κάτω από τον ομφαλό σας και πιέστε τα ελαφριά μέσα. Με τα δάκτυλα σας εκεί, προσπαθήστε να ανασηκώσετε τους ώμους σας από το έδαφος και τον αυχένα σας. Θα νιώσετε τους κοιλιακούς σας να κλείνουν και να αγκαλιάζουν τα δάκτυλά σας. Αν το κενό είναι μεγαλύτερο από 2 δάκτυλά καλό είναι να περιμένουμε για λίγες εβδομάδες ακόμα. Αν τα 2 σας δάκτυλα πιέζονται από τους κοιλιακούς σας, τότε είστε έτοιμες για τα πρώτα ήπια ”ροκανίσματά” σας.

Επιτρέπεται η γυμναστική την περίοδο που θηλάζω;

Φυσικά ! Προτιμήστε να γυμνάζεστε μετά το θηλασμό όταν το στήθος σας θα είναι άδειο. Επίσης, μετά τη γυμναστική έχει παρατηρηθεί μια αποστροφή του μωρού στο γάλα της μητέρας. Αφήστε να περάσει περίπου 1 ώρα μετά την άσκηση έως ότου θηλάσετε.

Ποια είναι τα σημαντικότερα οφέλη από τη γυμναστική μετά τον τοκετό;

 • Το σώμα σας θα αποκτήσει και πάλι τον έλεγχο των κινήσεων του
 • Οι ενοχλήσεις στην μέση σας θα υποχωρήσουν
 • Η ψυχολογία σας κατά την περίοδο της λοχίας θα βελτιωθεί
 • Θα χάσετε τα εναπομείναντα κιλά της εγκυμοσύνης
 • Θα αυξηθεί η αυτοπεποίθηση σας
 • Θα νιώσετε ότι αφιερώνετε χρόνο και για εσάς, μέσα στην αποκλειστικότητα του μωρού σας
 • Θα έρθετε σε επαφή με ανθρώπους και θα εξωτερικεύετε τα συναισθήματα σας
 • Η χαλαρή κοιλιά και τα μαλακά πόδια θα δώσουν την θέση τους σε ένα τονωμένο και σφιχτό σώμα
 • Θα φορέσετε γρήγορα τα ρούχα που φορούσατε πριν την εγκυμοσύνη

Καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν γυμναστή και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του. Το πιο όμορφο δώρο της ζωής σας, το μωρό σας, ας είναι η αφορμή και για το πιο όμορφο σώμα που είχατε ποτέ !

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

    Κατηγορίες

  Kατηγορίες

   Πρόσφατα Άρθρα

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.

  ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ