Έλεγχος βατότητας σαλπίγγων

Hysterosalpingo-Contrast-Sonography (HyCoSy)

Τί είναι το HyCoSy;

Το HyCoSy είναι επίσης γνωστό ως Hysterosalpingo-Contrast-Sonography (Υστεροσαλπιγγο-Υπερηχογράφημα Αντίθεσης). Πρόκειται για διακολπικό υπερηχογράφημα το οποίο εξετάζει συγκεκριμένα τις σάλπιγγες, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν είναι βατές. Για την ευκρινή απεικόνισή τους, αέρας και ένα υγρό παρόμοιο με νερό, ή σακχαρούχο διάλυμα τοποθετούνται μέσα στη μήτρα διαμέσου μικρού καθετήρα, και το υπερηχογράφημα αποκαλύπτει πώς αυτό το υγρό ρέει μέσα από τις σάλπιγγες. Συνήθως το υγρό αποτελείται από ειδικό σκιαγραφικό διάλυμα, προκειμένου η εικόνα να είναι περισσότερο διαυγής.

Ποια είναι τα οφέλη;

Το HyCoSy χρησιμοποιείται ως μια πολύ λιγότερο επεμβατική αλλά εξίσου αποτελεσματική τεχνική στην έρευνα της βατότητας των σαλπίγγων. Κατά τη διενέργεια του υπερηχογραφήματος εξετάζουμε επίσης τη μήτρα και τις ωοθήκες, οπότε αποκτούμε μια σφαιρική εικόνα των οργάνων αναπαραγωγής της γυναίκας. Θεωρείται ως μία διαγνωστική τεχνική πρώτης γραμμής σε ασθενείς με υπογονιμότητα, οι οποίες δεν υποφέρουν από πυελικό άλγος και δεν έχουν ιστορικό πυελικών φλεγμονών ή προηγούμενων χειρουργικών επεμβάσεων.

Το HyCoSy είναι μια ασφαλής, αξιόπιστη και χρήσιμη διαγνωστική εξέταση, και τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα άμεσα με το πέρας του υπερηχογραφήματος, επομένως οι θεραπευτικές επιλογές μπορούν να συζητηθούν επί τόπου.

Υπάρχουν επιπλοκές;

Η εξέταση συνήθως διεξάγεται με τοπική αναισθησία, και ενδεχομένως να χρειασθεί να περάσετε λίγες ώρες στο ιατρείο μας. Μπορεί να προκληθεί ήπια ενόχληση στην κατώτερη κοιλιακή χώρα, ειδικά αν οι σάλπιγγες δεν είναι βατές ή έχουν βλάβες, ή αν υπάρχουν συμφύσεις στην πύελο. Λόγω μικρής πιθανότητας για διασπορά κάποιας φλεγμονής, συνίσταται η λήψη μικρού σχήματος αντιβίωσης.

Στο ιατρείο μας πλέον διενεργείται η ανώδυνη σαλπιγγογραφία με αφρό HyFoSy. Περισσότερες πληροφορίες με ένα tap εδώ

Διερεύνηση Υπογονιμότητας

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Σοφία Π.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.