Πρότυπο Ιατρείο Μαιευτικής και Γυναικολογικής Φροντίδας, Υπογονιμότητας και Αισθητικής Γυναικολογίας

Materna Care ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αξιοπιστία Αφοσίωση Εμπιστοσύνη Υπευθυνότητα

Σμύκρινση χειλέων

Σμύκρινση χειλέων από το Maternacare

Σμύκρινση χειλέων: μία διαδικασία που δίνει λύση στο ψυχολογικό (αισθητικό) αλλά και πολλές φορές λειτουργικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες με την εμφάνισή τους, η οποία οφείλεται σε γονιδιακούς λόγους, την τριβή και πολλές φορές στην έκθεσή τους στα ανδρογόνα ή στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, δημιουργώντας ένα πλεονάζον δέρμα στα μικρά χείλη του αιδοίου μετατρέποντάς τα σε υπερτροφικά, ενώ συχνά συνυπάρχει ασυμμετρία μεταξύ τους και δυσχρωματοψία.

Το μεγάλο μέγεθος μπορεί να προκαλεί επώδυνες καταστάσεις σε καθημερινές δραστηριότητες (έχουν αναφερθεί περιπτώσεις στις οποίες ήταν επώδυνο ακόμη και το περπάτημα), ή και κατά τη σεξουαλική επαφή, μετατρέποντας την πράξη σε δυσάρεστη εμπειρία. Τα μικρά χείλη του αιδοίου έχουν ένα σημαντικό ρόλο στη σεξουαλικότητα αλλά και την καθημερινή ζωή, και μια υπερτροφία τους μπορεί να ευθύνεται ακόμη και για συχνές κολπίτιδες ή ουρολοιμώξεις. Η σμύκρινση χειλέων αποτελεί μια απλή επέμβαση η οποία μπορεί να απαλλάξει τη γυναίκα από το υπερτροφικό μέγεθός τους και από τους προβληματισμούς που αυτό της επιφέρει, αποκαθιστώντας την αυτοπεποίθησή της.

Αποκτώντας τα ιδανικά για εσάς μικρά χείλη, θα παρατηρήσετε μια βελτιωμένη ψυχολογία από την αύξηση της libido κατά τη σεξουαλική σας επαφή.

Η σμίκρυνση χειλέων μπορεί να είναι μία σχετικά σύντομη επέμβαση, όμως κρύβει κάποιες μικρές παγίδες όσον αφορά την ταχεία επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες και θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που θα σας δοθούν.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά λεπτομέρειες σχετικά με την επέμβαση από το Βρετανικό σύστημα υγείας: NHS – labiaplasty

Κλείστε το ραντεβού σας για σμύκρινση χειλέων συμπληρώνοντας τη φόρμα στο πλάϊ, ή μέσω των στοιχείων επικοινωνίας που θα βρείτε εδώ

Η σμίκρυνση χειλέων γίνεται με τη χρήση ειδικού μηχανήματος Laser διπλού κύματος με το οποίο είναι εξοπλισμένο το ιατρείο. Με το Laser επιτυγχάνεται η απόλυτα ακριβής αφαίρεση του πλεονάζοντος ιστού και η ανανέωση του παραμένοντος. Η επέμβαση είναι απλή και αφαιρεί το υπερτροφικό δέρμα έως την έκταση που έχετε ήδη συμφωνήσει με τον ιατρό κατά την πρώτη σας επίσκεψη. Στη συνέχεια, ακολουθεί σύγκλιση των ιστών με απορροφώμενα από τον οργανισμό λεπτά ράμματα.

Η επέμβαση διαρκεί από 60 έως 90 λεπτά, και ο χρόνος εξαρτάται κυρίως από την έκταση που χρειάζεται να αποκοπεί αλλά και την πλαστική που θα ακολουθήσει κατά τη συρραφή. Μπορεί να γίνει υπό τοπική, γενική, ή περιοχική αναισθησία, και αναλόγως του είδους της αναισθησίας με το οποίο αισθάνεται άνετα η ασθενής, καθορίζεται και ο τόπος της επέμβασης (υπό τοπική αναισθησία μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο).

Η χρήση του Laser εξασφαλίζει ελάχιστη κάκωση των ιστών και ταχεία επούλωση της τραυματικής επιφάνειας. Στο πρώτο 24άωρο αναμένεται μια μικρή απώλεια αίματος. Τις επόμενες 3-4 ημέρες θα υπάρχει μια ήπια ενόχληση και ελαφρό πρήξιμο της περιοχής. Οι τομές θα είναι πολύ μικρές και μετά από μερικές ημέρες δε θα φαίνονται καθόλου. Θα μπορέσετε να ξεκινήσετε πάλι τις συνηθισμένες σας καθημερινές δραστηριότητες και να επιστρέψετε στην εργασία σας σε 2-3 ημέρες. Η πλήρης επούλωση έρχεται σε 4-5 εβδομάδες, διάστημα στο οποίο θα πρέπει να δοθεί προσοχή σε μερικές δραστηριότητες όπως το σεξ, η γυμναστική κλπ. Ειδικά για τη γυμναστική αλλά και οποιαδήποτε δραστηριότητα επιφέρει τριβή στην περιοχή, είναι πολύ σημαντικό να αποφευχθούν εντελώς για 25-30 ημέρες καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να “σπάσουν” τα ράμματα και να ανοίξει η πληγή. Ήπια δραστηριότητα που δεν επιβαρύνει την περιοχή (όπως το περπάτημα) επιτρέπεται.

Η ουλή που σχηματίζεται από την τομή είναι πρακτικά αόρατη χάρη στην μέθοδο που εφαρμόζουμε. Η χρήση του ειδικού Laser αποσκοπεί στην επίτευξη άριστου αισθητικού αποτελέσματος, χωρίς απολύτως κανένα σημάδι ή ουλή. Όταν “πέσουν” τα ράμματα δε θα φαίνεται απολύτως τίποτα.

Το ακριβές κόστος δεν μπορεί να ανακοινωθεί μέσω της ιστοσελίδας. Σας δίνεται η δυνατότητα για ένα δωρεάν πρώτο ραντεβού γνωριμίας στο οποίο θα συζητήσετε με τον ιατρό το θέμα που σας απασχολεί και θα λάβετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για τη διενέργεια της επέμβασης (του κόστους συμπεριλαμβανομένου). Ενημερωτικά όμως, επειδή το πρόβλημα με υπερτροφικά χείλη είναι αρκετά σύνηθες, το κόστος είναι ιδιαίτερα προσιτό για όλους.

 • Αναφέρετε στο γιατρό σας πιθανές αλλεργίες που έχετε (σε φαγητά ή φάρμακα)
 • Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας αν παρατηρήσετε επίμονη αιμορραγία ή κάποιου είδους μόλυνση στην περιοχή
 • Αποφύγετε το μπάνιο για 24 ώρες μετά την επέμβαση
 • Αποφύγετε τις σεξουαλικές επαφές για 4-5 εβδομάδες
 • Αποφύγετε έντονη δραστηριότητα (ποδήλατο, γυμναστική) για 4-5 εβδομάδες μετά την επέμβαση
 • Αποφύγετε τα στενά εσώρουχα (string ή κορδονάκια) για 1-2 εβδομάδες μετά την επέμβαση
 • Προσπαθήστε να προγραμματίσετε την επέμβαση σε ημέρα άλλη από την περίοδο της εμμηνόρροιας
 • Ενημερώστε το γιατρό αν καπνίζετε. Το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες επιπλοκές και σε αργή επούλωση
 • Ενημερώστε το γιατρό αν πάσχετε από σακχαρώδη διαβήτη. Το σάκχαρο μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές και δυσκολία στην επούλωση του τραύματος
 • Αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης για 2 εβδομάδες πριν την επέμβαση
 • Αποφύγετε τη χρήση ταμπόν για 4-6 εβδομάδες μετά την επέμβαση
 • Φροντίστε για τη μεταφορά σας στο σπίτι μετά από την επέμβαση

Υπηρεσίες FemmiVise

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Σοφία Π.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.

  ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ