Πρότυπο Ιατρείο Μαιευτικής και Γυναικολογικής Φροντίδας, Υπογονιμότητας και Αισθητικής Γυναικολογίας

Materna Care ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αξιοπιστία Αφοσίωση Εμπιστοσύνη Υπευθυνότητα

Laser Αναζωογόνηση Κόλπου – Laser Vaginal Rejuvenation LVR

Όπως το σώμα της γυναίκας περνάει τη διαδικασία του τοκετού και της φυσικής γήρανσης, οι μύες και οι σύνδεσμοι που περιβάλλουν τον κόλπο της τραυματίζονται ή χαλαρώνουν, οδηγώντας σε μια κατάσταση που ονομάζεται κολπική χαλάρωση. Τα συμπτώματα της κολπικής χαλάρωσης περιλαμβάνουν την ακράτεια ούρων κατά την προσπάθεια (με το βήχα ή το φτέρνισμα), την απώλεια του μυϊκού ελέγχου και τη μείωση της σεξουαλικής ευχαρίστησης, τόσο στη γυναίκα όσο και στον σύντροφο της.

Η σεξουαλική υγεία είναι σημαντική για μια χαρούμενη και ισορροπημένη ζωή. Εκτός από τη σωματική ευχαρίστηση, το σεξ ενδυναμώνει τους δεσμούς ανάμεσα στο ζευγάρι και προσθέτει ενθουσιασμό στη ζωή μας. Ένα από τα συχνότερα παράπονα που ως γυναικολόγος ακούω από τις ασθενείς μου που πάσχουν από κολπική χαλάρωση είναι ότι το “σεξ δεν είναι πια το ίδιο”. Οι γυναίκες λένε ότι αισθάνονται “χαλαρές” και έχουν πολύ μειωμένη αισθητικότητα.

Τώρα υπάρχει μια ασφαλής, γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση της κολπικής χαλάρωσης: η Laser Vaginal Rejuvenation (LVR) ή κολπική αναζωογόνηση με Laser. Πρόκειται για μία νέα, επαναστατική τεχνική, που είναι σχεδιασμένη να επαναφέρει τον μυϊκό τόνο και τον έλεγχο του κόλπου στην ιδανική του κατάσταση.

Ενημερωθείτε για την laser αναζωογόνηση κόλπου από τον ιατρό Ιωάννη Γρυπάρη στο video που ακολουθεί:

Η επέμβαση αυτή ενδείκνυται σε γυναίκες που παρουσιάζουν κολπική χαλάρωση η οποία μπορεί να οφείλεται:

 • είτε σε πολλαπλούς φυσιολογικούς τοκετούς (προκαλείται ρήξη της ευαίσθητης κολπικής περιτονίας καθώς και τραυματισμός των μυών του περινέου κατά την έξοδο του εμβρύου από τον γενετικό σωλήνα)
 • είτε σε κληρονομικούς παράγοντες (εκ κατασκευής οι κολπικοί ιστοί είναι χαλαροί)
 • είτε στο σύγχρονο τρόπο ζωής (πχ έλλειψη γυμναστικής, μετά από μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους, κάπνισμα, άρση επί μακρού χρονικού διαστήματος βαρέων αντικειμένων, κ.ά.)

Η χαλάρωση του κόλπου επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου και πολλές φορές είναι ορατή και στην είσοδο του κόλπου όπου οι εσωτερικοί ιστοί και ελλείψει μυϊκής υποστήριξης εκστρέφονται προς τα έξω, με αποτέλεσμα οι γυναίκες ή τα ζευγάρια πού έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες σχετικά με την οπτική εμφάνιση του επίμαχου σημείου να δυσανασχετούν, δυστυχώς όμως τις πιο πολλές φορές σιωπηλά καθώς δεν υπήρχε μέχρι πρόσφατα αντίστοιχη κοινωνική ή ιατρική ανταπόκριση.

Το φαινόμενο αυτό επηρεάζει αρνητικά την υγιή σεξουαλική ζωή ανάμεσα στο ζευγάρι, δημιουργεί στη γυναίκα αίσθημα ανεπάρκειας και μειωμένης θηλυκότητας.

Η μέθοδος επίσης ενδείκνυται σε γυναίκες (συνήθως μετεμμηνοπαυσιακές) που παρουσιάζουν ξηρότητα με ατροφία του κόλπου τους, κάτι που συνήθως οδηγεί σε πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή.

Η αναζωογόνηση του κόλπου πραγματοποιείται με τη χρήση της νέας τεχνολογίας Laser διπλού κύματος με το οποίο είναι εξοπλισμένο το ιατρείο. Επιτυγχάνουμε την ανανέωση των ιστών κατά μήκος του κολπικού καναλιού για να μειώσουμε τη διάμετρό του σε ιδιαίτερα ικανοποιητικό βαθμό με αποτέλεσμα την σύσφιξη του κόλπου. Το συγκεκριμένο Laser κάνει τις τομές ιδιαίτερα ακριβείς, ανώδυνες και αναίμακτες ενώ ευνοεί και την επούλωση και αναγέννηση των κολπικών ιστών κατά την αποκατάστασή τους.

Το Laser αναζωογόνησης κόλπου επαναφέρει την ελαστικότητα και τον τόνο των μυών του κόλπου, συμβάλλει στη διαμόρφωση της ελαστίνης και του κολλαγόνου και εξαλείφει την χαλάρωση του κόλπου. Πρακτικά η «σύσφιξη» του κόλπου γίνεται επιτευκτή με το «στένεμα» και αναπροσαρμογή τόσο του βλεννογόνου του κόλπου όσο και των υποκείμενων μυών τους οποίους η γυναίκα χρησιμοποιεί ενεργητικά κατά την επαφή αλλά και αισθάνεται εντονότερα τη διείσδυση από τον σύντροφο.

Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος έχει αναπτυχθεί με τα αυστηρότερα standards ασφαλείας και προσφέρει μη-επεμβατική διόρθωση της χαλάρωσης του κόλπου.

Η συγκεκριμένη τεχνική δεν απαιτεί κανενός είδους αναισθησία και πραγματοποιείται στο ιατρείο από τον ίδιο τον κο Γρυπάρη, καθώς απαιτεί σωστά εκπαιδευμένο ιατρό που να γνωρίζει άριστα το χειρισμό του Laser. Το ιατρείο του στον Πειραιά είναι από τα ελάχιστα ιδιωτικά ιατρεία στην Αττική εξοπλισμένα με τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα Laser κατάλληλο για τέτοιου είδους θεραπείες.

Τα αποτελέσματα της Laser αναζωογόνησης κόλπου είναι η αναδιαμόρφωση και ανανέωση των ιστών του κόλπου και η συμπύκνωση και στένωση του κολπικού όγκου. Αυτό εξαλείφει έναν αριθμό παθολογικών καταστάσεων, όπως:

 • το αρχικό στάδιο της πρόπτωσης των πυελικών οργάνων και την ακράτεια ούρων από προσπάθεια
 • βελτιώνει την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής
 • εξαλείφει τον πόνο κατά τη σεξουαλική πράξη
 • αποκαθιστά τον κολπικό βλεννογόνο και ομαλοποιεί το pH της κολπικής χλωρίδας (ιδιαίτερα ωφέλιμο σε γυναίκες με χρόνιες υποτροπιάζουσες κολπίτιδες)
 • Πρόκειται για μια σύντομη και εύκολη διαδικασία που πραγματοποιείται στο ιατρείο
 • Οι συνεδρίες δεν προκαλούν πόνο και μάλιστα δεν απαιτούν τη χρήση αναισθησίας
 • Πρόκειται για κλινικά αποδεδειγμένη τεχνολογία με πραγματικά αποτελέσματα
 • Η ύφεση των συμπτωμάτων της γυναίκας έχει μακρά διάρκεια
 • Η ασθενής αποφεύγει το χειρουργείο που συνήθως απαιτείται για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του πυελικού εδάφους

Για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων απαιτούνται 3-6 συνεδρίες (ανάλογα την ανταπόκριση του σώματος στη θεραπεία) οι οποίες γίνονται ανά 3 έως 4 εβδομάδες. Η κάθε συνεδρία αποτελεί μια ανώδυνη, μη χειρουργική διαδικασία που γίνεται σε 20-30’ στο ιατρείο του κου Γρυπάρη.

Το αποτέλεσμα είναι εμφανές περίπου ένα μήνα μετά από την 1η συνεδρία. Όταν οι γυναίκες έρχονται στη 2η συνεδρία έχει ήδη σημειωθεί βελτίωση. Μετά την πρώτη συνέδρια με το Laser τα αποτελέσματα φτάνουν στο 20-30% του στόχου. Μετά τη δεύτερη συνεδρία τα αποτελέσματα φτάνουν στο 40-50% και μετά την τρίτη η αποτελεσματικότητα κυμαίνεται μεταξύ 60-90%. Ανάλογα την ανταπόκριση του οργανισμού, μετά την τρίτη συνεδρία θα συζητήσουμε μαζί σας αν απαιτούνται και άλλες ακόμη.

Το μέγιστο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μετά τους πρώτους 6-8 μήνες εφαρμογής της τεχνικής LVR.

Δεν χρειάζεται χρόνος ανάρρωσης. Μετά τη λήξη της κάθε συνεδρίας μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στα καθήκοντά σας.

Η συγκεκριμένη θεραπεία αναζωογόνησης κόλπου είναι μία ΜΗ χειρουργική τεχνική. Αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στη σεξουαλική της δραστηριότητα 72 ώρες (3 μέρες) μετά την κάθε συνεδρία, και όχι μετά από 6 εβδομάδες που απαιτούν άλλες, χειρουργικές τεχνικές. Το γεγονός αυτό σαφώς και λογίζεται στα πλεονεκτήματα της μεθόδου. Συνιστούμε βέβαια οι πρώτες επαφές να πραγματοποιούνται με τη χρήση κάποιας λιπαντικής γέλης (πχ KY gel) για μεγαλύτερη ευκολία και άνεση.

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της τεχνικής LVR συνήθως διαρκούν για 2 έως 3 χρόνια, όμως αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η συμμόρφωση με τις οδηγίες αποκατάστασης και τις ασκήσεις συντήρησης, αλλά και τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής της κάθε γυναίκας. Μετά την πάροδο των 2-3 ετών κατά κανόνα απαιτείται μία ακόμη συνεδρία για τη συντήρηση του αποτελέσματος.

Συνδυάστε τη laser αναζωογόνηση κόλπου με PRP για καλύτερα και μονιμότερα αποτελέσματα !

Το κόστος θα είναι το ίδιο ανεξαρτήτως του αριθμού των συνεδριών που θα απαιτηθούν ώστε να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Επειδή όμως εξαρτάται και από άλλους παράγοντες (πχ η τεχνική LVR μπορεί να συνδυασθεί με άλλες τεχνικές πλαστικής αιδοίου ή των χειλέων ανάλογα την περίπτωση, όπως επίσης και με ενίσχυση του σημείου G), επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να γίνει μια πρώτη εκτίμηση.

Υπηρεσίες FemmiVise

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Σοφία Π.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.

  ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ