Πρότυπο Ιατρείο Μαιευτικής και Γυναικολογικής Φροντίδας, Υπογονιμότητας και Αισθητικής Γυναικολογίας

Materna Care ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αξιοπιστία Αφοσίωση Εμπιστοσύνη Υπευθυνότητα

Αιδοιοπλαστική

Η αιδοιοπλαστική είναι η επέμβαση που αποσκοπεί στην αισθητική αποκατάσταση των δύσμορφων ιστών στην περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας και συγκεκριμένα στην αναμόρφωση και τη βελτίωση της εμφάνισης των εσωτερικών και των εξωτερικών χειλέων του αιδοίου, αλλά και της κλειτορίδας.

Αρκετές γυναίκες ιδιαίτερα μετά από εγκυμοσύνες και τοκετούς δεν αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους και τη σεξουαλικότητά τους και αυτό οφείλεται κυρίως σε αλλαγές που συμβαίνουν στην περιοχή του αιδοίου. Συνήθως οι ασθενείς επιθυμούν μείωση των χειλέων του αιδοίου και αποκατάσταση της διαμέτρου του κόλπου ο οποίος είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω διάτασης από τους τοκετούς έχει χαλαρώσει.

Για κάποιες γυναίκες το πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικό αλλά και λειτουργικό. Νιώθουν άβολα με αρκετά ρούχα, ενοχλούνται όταν γυμνάζονται ή ακόμη νιώθουν και πόνο. Η αιδοιοπλαστική αποτελεί ιδανική λύση για τις γυναίκες που λόγω της κατασκευής των ιστών του αιδοίου τους, αντιμετωπίζουν αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αισθητικών προβλημάτων αποτελεί η αδυναμία ένδυσης με στενά ρούχα ή μαγιό, ενώ λειτουργικών η έλλειψη ερωτικής ευχαρίστησης εξαιτίας του πόνου που προκαλείται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Η αιδοιοπλαστική γίνεται με τη χρήση ειδικού μηχανήματος Laser τελευταίας τεχνολογίας με το οποίο είναι εξοπλισμένο το ιατρείο. Με το Laser αιδοιοπλαστικής επιτυγχάνεται η απόλυτη ακρίβεια αφαίρεσης του πλεονάζοντος ιστού και η ανανέωση του παραμένοντος. Συνήθως δεν απαιτείται η τοποθέτηση ραμμάτων για τη σύγκλιση των ιστών.

Η επέμβαση με το Laser αιδοιοπλαστικής έχει σίγουρα περισσότερα πλεονεκτήματα σε πολλούς τομείς σε σχέση με τη χρήση του νυστεριού. Με το Laser επεμβαίνουμε εντελώς αναίμακτα και ανώδυνα, η κοπή και αφαίρεση των ιστών γίνεται με απόλυτη ακρίβεια προκειμένου να έχετε φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς να υπάρχουν ουλές ή σημάδια στην περιοχή. Επίσης, συνήθως δεν απαιτείται η τοποθέτηση ραμμάτων για τη σύγκλιση των ιστών. Η ανάρρωση και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι ταχύτατες. Το συγκεκριμένο Laser το οποίο χρησιμοποιείται στην επέμβαση, είναι χαμηλής τάσης, δεν προκαλεί βλάβες στους ιστούς και θεωρείται εντελώς ακίνδυνο.

Όχι. Η ουλή που σχηματίζεται από την τομή είναι πρακτικά αόρατη χάρη στη μέθοδο που εφαρμόζουμε. Η χρήση του ειδικού Laser αιδοιοπλαστικής αποσκοπεί στην επίτευξη άριστου αισθητικού αποτελέσματος, χωρίς απολύτως κανένα σημάδι ή ουλή.

Το πρώτο 24άωρο μετά την επέμβαση μπορεί να υπάρξει ελαφρά αιμορραγία, και τις επόμενες 2-3 ημέρες η ασθενής θα έχει κάποιες ήπιες ενοχλήσεις. Αυτά θεωρούνται απολύτως φυσιολογικά και ο όποιος πόνος αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα τύπου παρακεταμόλης, ναπροξένης κλπ. Τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση θα υπάρξει ελαφρύ οίδημα (πρήξιμο) που υποχωρεί.

Η επέμβαση γίνεται εξολοκλήρου με Laser, δεν χρειάζεται παραμονή στην κλινική και η διάρκεια της επέμβασης – η οποία πραγματοποιείται σε κατάλληλα εξοπλισμένη κλινική – κυμαίνεται από 1 έως 2 ώρες. Η μετεγχειρητική περίοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς πρέπει να τηρηθούν όλες οι οδηγίες που δίνει ο ιατρός προκειμένου να επιτευχθεί το σωστό αποτέλεσμα.

Την πρώτη ημέρα μετά την επέμβαση θα ήταν καλό να παραμείνει η γυναίκα στο κρεβάτι. Όπως σε όλες τις επεμβάσεις, έτσι και σε αυτήν, κάθε άτομο είναι διαφορετικό και έχει ιδιαίτερες ανάγκες. Συνήθως μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της μετά από 3-4 ημέρες. Σε 6 εβδομάδες περίπου θα υπάρξει πλήρης ανάρρωση.

Οι περισσότερες γυναίκες μετά την επέμβαση της αιδοιοπλαστικής δηλώνουν βελτίωση της σεξουαλικής τους ζωής.

4 εβδομάδες μετά την επέμβαση η γυναίκα μπορεί άφοβα να έχει σεξουαλική επαφή. Ωστόσο πάντα θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τις ιδιαιτερότητες κάθε περίπτωσης. Οπότε η κάθε ασθενής θα πρέπει να εξεταστεί από τον ιατρό κάποια στιγμή μετά την επέμβαση για να λάβει τις απαραίτητες και εξατομικευμένες οδηγίες.

Το κόστος της επέμβασης της αιδοιοπλαστικής καθορίζεται από τις ανάγκες της ασθενούς και από τη χειρουργική τεχνική που θα ακολουθηθεί. Η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, εάν δηλαδή χρειάζεται να πραγματοποιηθεί σμίκρυνση του κόλπου, αναμόρφωση και βελτίωση της εμφάνισης των μικρών και των μεγάλων χειλέων του αιδοίου, αλλά και αν χρειάζεται αποκατάσταση των δυσμορφικών ουλών της περιοχής του περινέου. Το τελικό κόστος της επέμβασης της αιδιοπλαστικής καθορίζεται στην ιατρική επίσκεψη και μετά από συνεννόηση με τον ιατρό κύριο Γρυπάρη. Στο κόστος που θα συμφωνηθεί συμπεριλαμβάνονται όλες οι δαπάνες (εργαστηριακές εξετάσεις, αμοιβές ιατρών, κόστος χειρουργείου, κόστος νοσηλείας, κόστος υλικών, μετεγχειρητική φροντίδα).

Υπηρεσίες FemmiVise

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Σοφία Π.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.

  ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ