Πλαστική περινέου

Περίνεο ονομάζεται η περιοχή που βρίσκεται ανατομικά ανάμεσα στο αιδοίο και το ορθό. Κατά τη διαδικασία ενός φυσιολογικού τοκετού απαιτείται τις περισσότερες φορές να γίνει περινεοτομή, δηλαδή τομή στην περιοχή αυτή, έτσι ώστε να εμφανιστεί το κεφάλι του μωρού.

Με την πάροδο του χρόνου παρατηρείται το συχνό φαινόμενο για τις νέες μητέρες της χαλάρωσης της περιοχής του περινέου και της αύξησης της διαμέτρου του κόλπου καθώς και δυσμορφία του δέρματος, δημιουργώντας προβλήματα στη φυσιολογική λειτουργία του περινέου. Τα προβλήματα αυτά είναι δυνατό να επιδιορθωθούν με μια απλή επέμβαση που λέγεται πλαστική περινέου.

Η περινεοπλαστική ή πλαστική ανάπλαση του περινέου αποκαθιστά τους ιστούς και τους μύες της περιοχής που έχουν καταστραφεί. Η επέμβαση πλαστικής ανάπλασης του περινέου είναι μία απλή επέμβαση. Γίνεται με χρήση ακτινών Laser και στοχεύει στη σύσφιξη της χαλάρωσης και τη διόρθωση των ουλών και δυσμορφιών της περιοχής, ενισχύοντας το περίνεο.

Με τη χρήση ειδικού Laser γίνεται αφαίρεση του περιττού δέρματος και τοποθετούνται πολύ λεπτά ράμματα που απορροφούνται από τον οργανισμό σε μικρό χρονικό διάστημα. Η επέμβαση πρέπει να γίνει με απόλυτη ακρίβεια για να επιτευχθεί η σωστή ανατομική αποκατάσταση της περιοχής.

Η επέμβαση γίνεται κατά κύριο λόγο με τοπική αναισθησία αλλά βέβαια μπορεί να γίνει με γενική ή και επισκληρίδιο αναισθησία. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 30-45 λεπτά και ο χρόνος επούλωσης είναι γύρω στις 4-5 εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης δεν υπάρχει απολύτως κανένα αίσθημα πόνου, μετά την επέμβαση και για λίγες μέρες ο πόνος είναι ελάχιστος, απολύτως ανεκτός, αλλά και αντιμετωπίσιμος με κοινά αναλγητικά.

Τα αισθητικά αποτελέσματα είναι πολύ καλά. Η χρήση του Laser εξασφαλίζει ελάχιστη κάκωση των ιστών και ταχεία επούλωση της τραυματικής επιφάνειας, με θεαματική αλλαγή στην εμφάνιση της περιοχής. Το αποτέλεσμα θα είναι όλο και πιο τέλειο με το πέρασμα του χρόνου.

Πρέπει να προετοιμαστείτε για μια ελαφρά απώλεια αίματος το πρώτο 24άωρο. Μικρές ενοχλήσεις και ελαφρύ πρήξιμο θα αντιμετωπίσετε τις πρώτες 3-4 ημέρες. Οι τομές θα είναι πολύ μικρές και μετά από μερικές ημέρες δε θα φαίνονται καθόλου. Θα μπορέσετε να ξεκινήσετε πάλι τις συνηθισμένες σας καθημερινές δραστηριότητες σε 2-3 ημέρες και θα επιστρέψετε στην εργασία σας σε περίπου 1 εβδομάδα. Η πλήρης επούλωση έρχεται σε 4-5 εβδομάδες, διάστημα στο οποίο θα πρέπει να δοθεί προσοχή σε μερικές δραστηριότητες όπως το σεξ, η γυμναστική κλπ.

Μείωση της χαλαρότητας της περιοχής και βελτίωση της σεξουαλικής ζωής. Τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι άμεσα αντιληπτά, σε διάστημα τριών μηνών το περίνεο θα έχει επουλωθεί πλήρως και σε 6 μήνες θα μιλάμε για πλήρες αισθητικό αποτέλεσμα που θα το βλέπει η γυναίκα και θα μείνει έκπληκτη κοιτώντας τον εαυτό της στον καθρέφτη.

 • Αναφέρετε στο γιατρό σας πιθανές αλλεργίες που έχετε (σε φαγητά ή φάρμακα)
 • Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας αν παρατηρήσετε επίμονη αιμορραγία ή κάποιου είδους μόλυνση στην περιοχή
 • Αποφύγετε το μπάνιο για 24 ώρες μετά την επέμβαση
 • Αποφύγετε τις σεξουαλικές επαφές για 4-6 εβδομάδες, ανάλογα με τον τύπο της επέμβασης
 • Αποφύγετε τα στενά εσώρουχα (string ή κορδονάκια) για 1-2 εβδομάδες μετά την επέμβαση
 • Προσπαθήστε να προγραμματίσετε την επέμβαση σε ημέρα άλλη από την περίοδο της εμμηνόρροιας
 • Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες που αφορούν τη διατροφή, το ποτό, το κάπνισμα και τη λήψη βιταμινών που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας
 • Ενημερώστε το γιατρό σας αν καπνίζετε. Το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες επιπλοκές και σε αργή επούλωση
 • Αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης για 2 εβδομάδες πριν την επέμβαση
 • Αποφύγετε τη χρήση ταμπόν για 4-6 εβδομάδες μετά την επέμβαση
 • Φροντίστε για τη μεταφορά σας στο σπίτι μετά από την επέμβαση

Υπηρεσίες FemmiVise

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Σοφία Π.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.