Τρισδιάστατο 3D και 4D Υπερηχογράφημα

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε μηχάνημα υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας έτσι ώστε να έχουμε ακίνητη τρισδιάστατη απεικόνιση του εμβρύου (3D) ή να βλέπουμε το έμβρυο τρισδιάστατο όπως κινείται σε πραγματικό χρόνο – real time (4D).

Ποιοί είναι οι στόχοι του υπερηχογραφήματος 3D/ 4D του εμβρύου;

1. Η προσθήκη λεπτομερειών στις διαγνώσεις που γίνονται με το 2D υπερηχογράφημα. Στην περίπτωση που έχει διαπιστωθεί μια ανωμαλία, η κλασσική εικόνα σε δύο διαστάσεις είναι επαρκής για τη διάγνωση. Στη σπάνια περίπτωση που το μωρό έχει μια δυσμορφία, ένα υπερηχογράφημα 3D θα μπορούσε να παρέχει επιπλέον πληροφορίες για ιατρικούς σκοπούς, αναδεικνύοντας τη βλάβη σε τρεις διαστάσεις. Έτσι, πιθανόν και να αυξάνεται η ακρίβεια της διάγνωσης, και παράλληλα, γίνεται πιο κατανοητή και από τους γονείς. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο έλεγχος της ανατομίας του εμβρύου γίνεται κατά βάση με το κλασσικό δισδιάστατο υπερηχογράφημα και ότι το 3D/4D υπερηχογράφημα λειτουργεί βοηθητικά.

2. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των 3D-4D υπερηχογραφημάτων είναι η ευχαρίστηση που προσφέρουν στους γονείς βλέποντας το έμβρυο τρισδιάστατο μέσα στο ενδομήτριο περιβάλλον. Ενδεχομένως, αυτό μπορεί να συμβάλλει και στο ισχυρότερο δέσιμο με το μωρό πριν ακόμα αυτο γεννηθεί μιας και αποκτά μια πιο «αληθινή» υπόσταση. Είναι η πρώτη εικόνα για το πώς θα μοιάζει μετά τη γέννηση και, πολλές φορές, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φυσιογνωμίας του είναι ήδη ορατά.

Πότε μπορεί να γίνει το υπερηχογράφημα;

Ένα υπερηχογράφημα 3D/ 4D μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή της εγκυμοσύνης αρκεί η θέση του μωρού να είναι ευνοϊκή. Είναι σύνηθες να εκτελείται μεταξύ 20ης – 34ης εβδομάδας της κύησης. Τα καλύτερα αποτελέσματα λαμβάνονται αν το υπερηχογράφημα πραγματοποιηθεί μεταξύ 27ης – 30ης εβδομάδας γιατί τότε η αναλογία διαστάσεων του μωρού προς την ποσότητα του αμνιακού υγρού είναι η καταλληλότερη. Ορισμένες φορές η εικόνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή !

Το υπερηχογράφημα με τρισδιάστατη και τετραδιάστατη απεικόνιση 3D/ 4D συμπεριλαμβάνεται στα μεγάλα υπερηχογραφήματα της εγκυμοσύνης (δηλαδή στο υπερηχογράφημα της αυχενικής διαφάνειας, στο υπερηχογράφημα β΄ επιπέδου και στο υπερηχογράφημα ανάπτυξης/ Doppler).

Κλινικές Πληροφορίες

Προγεννητικός Έλεγχος

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  Εγγραφείτε στο Newsletter

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα

  Σοφία Π.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.