Πρότυπο Ιατρείο Μαιευτικής και Γυναικολογικής Φροντίδας, Υπογονιμότητας και Αισθητικής Γυναικολογίας

Materna Care ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αξιοπιστία Αφοσίωση Εμπιστοσύνη Υπευθυνότητα

Ενέσιμη Αντισύλληψη

Ενέσιμη αντισύλληψη

Η ενέσιμος μορφή αντισύλληψης βασίζεται στην ουσία υδρόξυ-προγεστερόνη και κυκλοφόρησε τρία χρόνια μετά το αντισυλληπτικό χάπι. Χορηγείται με μορφή ενέσεων κάθε δύο ή τρεις μήνες. Καταστέλλει την ωορρηξία και έχει αποτελεσματικότητα πέραν του 99%.

Μειονεκτήματα: οι ανωμαλίες της περιόδου είναι συχνή παρενέργεια, καθώς και η καθυστέρηση επαναφοράς της γονιμότητας. Δεν προστατεύει επίσης από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Είναι κατάλληλη μέθοδος για άτομα που ξεχνούν να πάρουν το χάπι, και για αυτές που δεν θέλουν να γνωρίζει ο σύντροφός τους ότι παίρνουν αντισύλληψη. Στα πλεονεκτήματα συγκαταλλέγονται επίσης:

 • Είναι ασφαλής κατά το θηλασμό
 • Δεν απαιτεί διακοπή του σεξ
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από γυναίκες οι οποίες αντενδείκνυνται να λάβουν οιστρογόνα
 • Δεν αλληλεπιδρά με άλλα φάρμακα

Ποιά σκευάσματα ενέσιμης αντισύλληψης κυκλοφορούν;

Στο εξωτερικό κυκλοφορούν τρία σκευάσματα, το Depo-Provera® 150mg/ml, το Noristerat® 200mg/ml και το Sayana Press® 104mg/0.65ml (επίσης κυκλοφορεί με την ονομασία Depo-SubQ Provera®). Τα δύο πρώτα δίδονται με ενδομυϊκή ένεση, ενώ το τελευταίο χορηγείται υποδορίως. Τα Depo-Provera και Sayana Press χορηγούνται κάθε 3 μήνες, ενώ το Noristerat ανά δίμηνο.

Στην Ελλάδα δεν κυκλοφορεί κανένα σκεύασμα ενέσιμης αντισύλληψης. Εάν η απόκτησή του σας ενδιαφέρει θα πρέπει να το παραγγείλετε διαδικτυακά ή να συνεννοηθείτε με κάποιο φαρμακείο για την εισαγωγή του. Κατόπιν μπορείτε να έρθετε στο ιατρείο για τη χορήγηση της ένεσης.

Τι παρενέργειες υπάρχουν απ’την ενέσιμη αντισύλληψη;

Όπως με κάθε ορμονικό σκεύασμα, έτσι και η ορμονική αντισύλληψη δεν μπορεί να μην έχει κάποιους περιορισμούς. Αυτή η μορφή αντισύλληψης δεν ενδείκνυται στις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Αν έχετε ανεξήγητη κολπική αιμόρροια
 • Σε καρκίνο μαστού
 • Ηπατική νόσος
 • Ιστορικό κατάθλιψης
 • Ιστορικό εμφράγματος ή εγκεφαλικού
 • Σε γνωστή υπερευαισθησία σε κάποιο απ’τα συστατικά της ένεσης

Επίσης λόγω της ένεσης ενδέχεται να παρουσιάσετε ανωμαλίες στον κύκλο, αύξηση βάρους, πονοκεφάλους, απώλεια μαλλιών, έξαρση ακμής, εναλλαγές διάθεσης ή μειωμένη libido. Θα πρέπει επίσης να ενημερώσετε τον ιατρό σας σε περίπτωση που πάσχετε από διαβήτη ή υπέρταση.

Διαβάστε περισσότερα για την ενέσιμη αντισύλληψη:

Κλείστε το ραντεβού σας για να σας συστήσουμε τον κατάλληλο για εσάς τρόπο αντισύλληψης συμπληρώνοντας τη φόρμα στο πλάϊ, ή μέσω των στοιχείων επικοινωνίας που θα βρείτε εδώ

Αντισύλληψη

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Εγγραφείτε στο Newsletter

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Σοφία Π.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.

  ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ