Γυναικείο Προφυλακτικό

Διατίθεται στο εμπόριο από το 1997. Πρόκειται για έναν μεγάλο κύλινδρο από πολυουρεθάνη με δυο δακτυλίους στα άκρα. Μπαίνει ως καμπύλη στον κόλπο και καλύπτει το εσωτερικό του, εμποδίζοντας το σπέρμα να έρθει σε επαφή με τον κόλπο και τον τράχηλο. Η γυναίκα το τοποθετεί αμέσως πριν, και το αφαιρεί αμέσως μετά τη σεξουαλική πράξη. Ο εσωτερικός δακτύλιος είναι κλειστός, καλύπτει τον τράχηλο και στηρίζεται στο τοίχωμα του κόλπου. Ο εξωτερικός δακτύλιος είναι ανοιχτός, με μεγαλύτερη διάμετρο και καλύπτει μέρος από τα μικρά και μεγάλα χείλη. Παρέχει προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η αντισυλληπτική προστασία που παρέχει είναι μικρότερη από αυτή του ανδρικού προφυλακτικού, παρουσιάζοντας ποσοστό αποτυχίας 21%. Μπορεί όμως να φανεί πολύ χρήσιμο όταν ο άνδρας δεν έχει προφυλακτικό. Ταιριάζει περισσότερο στις γυναίκες που έχουν κάποια σεξουαλική πείρα.

Κύρια διαφορά από το ανδρικό είναι το ότι κατασκευάζεται από σιλικόνη, ένα αδρανές υλικό που δεν προκαλεί αλλεργία. Όπως και το ανδρικό, χρησιμοποιείται μία μόνο φορά. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με σπερματοκτόνες ουσίες.

Πλεονεκτήματα:

 • ελέγχεται η χρήση του από την γυναίκα
 • προστατεύει από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα
 • δεν προκαλεί αλλεργία

Μειονεκτήματα:

 • είναι ακριβότερο από το ανδρικό προφυλακτικό
 • είναι λιγότερο πρακτικό από το ανδρικό προφυλακτικό
 • είναι δυσκολότερη η προμήθεια γιατί δεν έχει μεγάλη κυκλοφορία
 • είναι εμφανής ο εξωτερικός δακτύλιος

Αντισύλληψη

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  Εγγραφείτε στο Newsletter

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Σοφία Π.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.