Πρότυπο Ιατρείο Μαιευτικής και Γυναικολογικής Φροντίδας, Υπογονιμότητας και Αισθητικής Γυναικολογίας

Materna Care ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αξιοπιστία Αφοσίωση Εμπιστοσύνη Υπευθυνότητα

Πλαστική αποκατάσταση – διάνοιξη της εισόδου του κόλπου

Όταν το σεξ γίνεται επώδυνο και ξαφνικά Διάνοιξη κόλπουσυνοδεύεται από άγχος και αγωνία, τότε το πρόβλημα δεν μπορεί να μείνει στην κρεβατοκάμαρα. Η δυσπαρεύνεια (ή πόνος κατά την επαφή) μειώνει τη σεξουαλική επιθυμία και συχνά την αντικαθιστά με φόβο. Στη σκέψη και μόνο πως αντί για στιγμές απόλαυσης και πάθους μπορεί να βιώσει η γυναίκα πόνο, τη γεμίζουν με αισθήματα ντροπής, λύπης, αγωνίας, φόβου, απομόνωσης και απογοήτευσης.

Μπορεί να σας είπαν να κάνετε υπομονή, ή ότι θα συνηθίσετε. Ασχέτως του τι σας είπαν, πόνος και σεξουαλική επαφή δεν πρέπει να συνδυάζονται !

Στο ιατρείο μας έχουμε αναπτύξει μία καινοτόμο τεχνική που εγγυάται την ανακούφιση από τέτοιου είδους προβλήματα.

Οι αιτίες ποικίλλουν:

Γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας μπορεί να πάσχουν από μία πάθηση που ονομάζεται ενδομητρίωση. Ο πόνος εμφανίζεται σταδιακά και συνήθως εντοπίζεται σε συγκεκριμένο σημείο μέσα στον κόλπο.

Κάποιες γυναίκες έχουν ανατομικά μικρή είσοδο στον κόλπο. Αυτές οι γυναίκες δυσκολεύονται ακόμη και στην τοποθέτηση ταμπόν, ενώ για τη σεξουαλική επαφή δοκιμάζουν διάφορα λιπαντικά, συνήθως χωρίς επιτυχία.

Η εμμηνόπαυση προκαλεί πολλές αλλαγές στον οργανισμό. Λόγω της παύσης της παραγωγής οιστρογόνων, προκαλείται ατροφία στον κόλπο και τα εξωτερικά γεννητικά όργανα, κατάσταση που συχνά οδηγεί σε επίπονες σεξουαλικές επαφές.

Άλλες αιτίες είναι φλεγμονή (επαναλαμβανόμενες κολπίτιδες), σχηματισμός ουλής μετά από επισιοτομή, κολεόσπασμος (ψυχολογικοί παράγοντες). Οποιαδήποτε κι αν είναι η αιτία του πόνου που νιώθετε κατά την επαφή, ελάτε να τη συζητήσουμε και να σας προτείνουμε την ενδεδειγμένη αντιμετώπισή της.

Η αποχή από το σεξ ΔΕΝ μπορεί να είναι λύση. Ούτε θα το “συνηθίσετε”, ούτε είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε λιπαντικά και διαστολείς επί μονίμου βάσεως.

Ο κος Γρυπάρης είναι ένας έμπειρος και εξειδικευμένος σε θέματα αισθητικής γυναικολογίας χειρουργός και έχει αναπτύξει μία πρωτοποριακή θεραπεία με την οποία διορθώνεται το πρόβλημα. Η πλαστική αποκατάσταση της εισόδου του κόλπου με διάνοιξη συνδυάζει τη χειρουργική επέμβαση με την εφαρμογή laser τελευταίας τεχνολογίας και PRP.

Έχουμε βοηθήσει δεκάδες γυναίκες να αντιμετωπίσουν το ανατομικό τους πρόβλημα με 100% επιτυχία. Είμαστε η μοναδική κλινική στην Ελλάδα που προσφέρει τη συγκεκριμένη παρέμβαση.

Οποιαδήποτε γυναίκα νιώθει πόνο ή ενόχληση κατά την επαφή λόγω στενής εισόδου του κόλπου της είναι υποψήφια για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Η πλαστική αποκατάσταση με διάνοιξη της εισόδου του κόλπου είναι μιας ασφαλής επέμβαση για γυναίκες κάθε ηλικίας.

Παρότι η διαδικασία περιλαμβάνει τη διενέργεια μικρής επέμβασης στην είσοδο του κόλπου, αυτή μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία στο χώρο του ιατρείου. Οι ασθενείς αισθάνονται άνετα και είναι σε θέση να κουβεντιάζουν με τον ιατρό ή να διαβάζουν κάτι κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Συνολικά, ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση της εισόδου του κόλπου με διάνοιξη θα φτάσει περίπου τη μία ώρα. Το πλάνο επέμβασης που θα σας προσφερθεί και η εφαρμογή Laser με PRP, θα εξαρτηθούν από τις συγκεκριμένες ενοχλήσεις της κάθε ασθενούς, με στόχο να τις εξαφανίσουν εντελώς.

Πρέπει να προετοιμαστείτε για μια ελαφρά απώλεια αίματος το πρώτο 24άωρο. Τις πρώτες 3-4 ημέρες θα αντιμετωπίσετε μικρές ενοχλήσεις και ελαφρύ πρήξιμο. Οι τομές θα είναι πολύ μικρές και μετά από μερικές ημέρες δε θα φαίνονται καθόλου. Θα μπορέσετε να ξεκινήσετε πάλι τις συνηθισμένες σας καθημερινές δραστηριότητες σε 2-3 ημέρες και θα επιστρέψετε στην εργασία σας σε περίπου 48 ώρες. Η πλήρης επούλωση έρχεται σε περίπου 4-6 εβδομάδες, διάστημα στο οποίο θα πρέπει να δοθεί προσοχή σε μερικές δραστηριότητες όπως το σεξ, η γυμναστική κλπ.

Καλό θα είναι πριν την πρώτη σεξουαλική επαφή να προσέλθετε στο ιατρείο για επανεξέταση. Μόλις τα ράμματα διαλυθούν εντελώς και ο ιατρός σας δόσει το ελεύθερο (συνήθως στις 5-6 εβδομάδες), μπορείτε να επιχειρήσετε την πρώτη σας επαφή μετά την επέμβαση. Με την ανάκτηση της πλήρους σεξουαλικής σας δραστηριότητας και επιθυμίας θα διαπιστώσετε μεγάλη αλλαγή και στην ποιότητα ζωής.

Όπως μετά από κάθε χειρουργική επέμβαση, οι κίνδυνοι είναι σχηματισμός ουλής, αιμορραγία και φλεγμονή του τραύματος. Ακολουθήστε πιστά τις μετεγχειρητικές οδηγίες για ελαχιστοποίηση των κινδύνων αυτών.

Τα αποτελέσματα της πλαστικής αποκατάστασης της εισόδου του κόλπου με διάνοιξη είναι μόνιμα. Παρόλα αυτά, έχουμε παρατηρήσει επαναστένωση σε γυναίκες που δεν είχαν τακτικά επαφές μετά την επέμβαση. Για την αποφυγή της επιπλοκής αυτής, συζητήστε με τον ιατρό για τη συχνότητα που θα πρέπει να έχετε σεξουαλικές επαφές, ή την εναλλακτική που σας προσφέρεται με τη χρήση διαστολέων.

Η αποκατάσταση της εισόδου του κόλπου με διάνοιξη μπορεί να συνδυασθεί με άλλες διαδικασίες αισθητικής γυναικολογίας όπως η σμύκρινση χειλέων. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για περισσότερες της μίας θεραπείας θα πρέπει να το συζητήσετε με τον ιατρό.

Ζωή χωρίς σεξουαλική απόλαυση είναι απλά ύπαρξη. Σταματήστε απλά να υπάρχετε και ξεκινήστε να ζείτε ξανά. Ο ιατρός κος Γρυπάρης μπορεί να σας βοηθήσει να βάλετε το πρόβλημα της επώδυνης σεξουαλικής επαφής πίσω σας μια για πάντα.

Μην επιτρέπετε σε αυτή την κοινή αλλά δυσάρεστη κατάσταση να σας στερήσει έστω και μίας ακόμη ημέρας χαράς και απόλαυσης. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για μια δωρεάν αξιολόγηση της κατάστασής σας.

Υπηρεσίες FemmiVise

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Σοφία Π.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.