Προγεννητικός Έλεγχος

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η μητρότητα αποτελεί για κάθε γυναίκα το σημαντικότερο «σταθμό» στη ζωή της. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται να γνωρίζει πώς θα γίνει μητέρα με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, κάτι που μπορεί να εξασφαλισθεί από έναν πλήρη προγεννητικό έλεγχο.

Η μεγαλύτερη χαρά ενός ζευγαριού είναι η απόκτηση ενός υγιούς παιδιού. Το μεγαλύτερο άγχος και φόβος στη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης είναι ακριβώς αυτός: να είναι το έμβρυο «καλά». Έχουμε όμως ιερή υποχρέωση, εκτός από το έμβρυο, στο τέλος του όμορφου αυτού ταξιδιού, να παραδίδουμε στην οικογένεια και την ίδια τη μητέρα σε άριστη κατάσταση, ακριβώς όπως ήταν όταν μας επισκέφθηκε για πρώτη φορά με το χαρμόσυνο νέο του θετικού τεστ κυήσεως. Ο προγεννητικός έλεγχος αφορά ένα σύνολο εξετάσεων που είναι απαραίτητο να γίνουν στην αρχή της εγκυμοσύνης (το αργότερο μέχρι την 10η εβδομάδα κύησης) ή πριν ακόμη το ζευγάρι ξεκινήσει προσπάθειες. Οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ασφαλείς, τις περισσότερες φορές μη επεμβατικές διαδικασίες, που σκοπό έχουν να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εμφάνισης κάποιας παθολογικής κατάστασης τόσο για τη μητέρα, όσο και για το νεογέννητο.

Ενημερωθείτε εδώ για το σύνολο των εξετάσεων που αφορούν τον προγεννητικό έλεγχο

Τι πρέπει να κάνει η έγκυος μητέρα;

Τα προγεννητικά tests είναι βοηθητικά αλλά απαραίτητα. Πρέπει να γίνονται με συγκεκριμένο στόχο και να ξέρουμε ακριβώς τι περιμένουμε από το κάθε ένα. Συζητήστε με το γιατρό οτιδήποτε σας απασχολεί. Ζητήστε να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για οτιδήποτε σας προτείνει. Εσείς λοιπόν η έγκυος μητέρα, ακολουθείστε τις πιο κάτω απλές συμβουλές στην εγκυμοσύνη:

 • Μην καπνίζετε

 • Μην καταναλώνετε αλκοόλ ή ναρκωτικά

 • Να τρώτε υγιεινά

 • Να παίρνετε τις βιταμίνες και τα φάρμακα που σας συμβουλεύει ο γιατρός

 • Να ασκείστε

 • Δίνετε χρόνο στον εαυτό σας για ξεκούραση

 • Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για οτιδήποτε σας απασχολεί

Υπηρεσίες

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ

  Εγγραφείτε στο Newsletter

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.
  Μαρία Τ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Σοφία Π.
  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.
  Σύλβια Μ.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@maternacare.gr ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.