Τμήμα Υπερήχων

Το υπερηχογράφημα είναι μια απλή, ανώδυνη και ασφαλής εξέταση, η οποία γίνεται με τη χρήση υπερήχων (ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας), χωρίς τη χρήση ακτινοβολίας. Μας δίνει πληροφορίες για τη λειτουργία των συμπαγών οργάνων και των αγγείων του σώματος.

Η ακρίβεια και η ποιότητα της εξέτασης εξαρτώνται από:

  1. Την εμπειρία του εξεταστή (operator – dependent), η οποία είναι πολύ σημαντική στη διάγνωση. Η διάγνωση γίνεται ταυτόχρονα με την εξέταση και οι εικόνες είναι αυτές που παίρνει ο εξεταστής κατά τη διάρκεια της εξέτασης ανάλογα με την διάγνωση
  2. Τη χρήση μηχανημάτων υψηλής ανάλυσης πολλαπλών κρυστάλλων

Το ιατρείο είναι εξοπλισμένο με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και σύγχρονο μηχάνημα υπερήχων, που παρέχει τη δυνατότητα έγχρωμου Doppler και τρισδιάστατης απεικόνισης (3D/4D).

Στο τμήμα υπερήχων εκτελούνται γυναικολογικά και μαιευτικά υπερηχογραφήματα, αλλά και υπερηχογραφήματα Εμβρυομητρικής. Τα μαιευτικά υπερηχογραφήματα ελέγχουν την ανάπτυξη και τα όργανα του εμβρύου

Γνωρίστε το υπερηχογράφημα

Οι ιατροί που εκτελούν τις υπερηχογραφικές εξετάσεις είναι μαιευτήρες – γυναικολόγοι με εξειδίκευση στο μαιευτικό και γυναικολογικό υπερηχογράφημα, διαθέτουν άριστη κατάρτιση, υψηλού επιπέδου εξειδίκευση σε κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού και μακρόχρονη εμπειρία. Ειδικά όσον αφορά το ιδιαίτερα σημαντικό για την εγκυμοσύνη σας κομμάτι της Εμβρυομητρικής, έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένο Εμβρυομητρικό ιατρό, εκπαιδευμένο στο King’s College του Λονδίνου από τον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη, με μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα του προγεννητικού ελέγχου, ο οποίος θα σας εξετάσει με μεγάλη σχολαστικότητα και έμφαση στη λεπτομέρεια.

Πόσο συχνά μπορώ να κάνω υπερηχογράφημα στην εγκυμοσύνη μου;

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζετε πως οι υπέρηχοι είναι ακίνδυνοι τόσο για εσάς όσο και για το έμβρυό σας, γι΄ αυτό μπορείτε να τους επαναλαμβάνετε τόσο συχνά όσο σας συστήνει ο θεράπων ιατρός σας.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι υπέρηχοι αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο διαγνωστικό εργαλείο. Στην αρχή της εγκυμοσύνης χρησιμοποιούνται για να προσδιοριστεί χρονικά η κύηση, όπως επίσης ο αριθμός των εμβρύων και η βιωσιμότητά τους.

Αργότερα αξιολογείται ο ρυθμός ανάπτυξης του εμβρύου, η θέση του πλακούντα, η ποσότητα του αμνιακού υγρού καθώς και τυχόν ανατομικές ανωμαλίες του εμβρύου. Οι υπέρηχοι χρησιμοποιούνται και βοηθητικά στις επεμβατικές μεθόδους όπως στην αμνιοπαρακέντηση και στη λήψη τροφοβλάστης. Με το υπερηχογράφημα μπορούμε να διαγνώσουμε το 70% των σοβαρών ανωμαλιών και το 40% των ελαφρών ανωμαλιών με τις οποίες ενδεχομένως μπορεί να γεννηθεί ένα παιδί.

Ποιοί υπέρηχοι θεωρούνται απαραίτητοι στην εγκυμοσύνη;

Για τους 9 μήνες που θα αναπτύσσεται το έμβρυο στην κοιλιά σας είναι αναγκαίο να υποβληθείτε στα ακόλουθα υπερηχογραφήματα:

  • Υπερηχογράφημα 1ου τριμήνου (6-8 εβδομάδες)
  • Υπερηχογράφημα Αυχενικής Διαφάνειας (11-13 εβδομάδες)
  • Υπερηχογράφημα β-επιπέδου (20-24 εβδομάδες)
  • Υπερηχογράφημα Ανάπτυξης – Doppler κύησης (30-34 εβδομάδες)

 Εκτός του κλασικού γυναικολογικού υπερηχογραφήματος,τί άλλες δυνατότητες υπάρχουν;

Λόγω εξειδίκευσης στο γυναικολογικό υπερηχογράφημα μπορούμε να σας προσφέρουμε σε επίπεδο ιατρείου δύο εξαιρετικά χρήσιμες εξετάσεις:

Η υπερηχοϋστερογραφία – Saline Infusion Sonohysterography (SIS) είναι ένα υψηλής ανάλυσης διακολπικό υπερηχογράφημα, το οποίο περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση υγρού για τη διάταση της κοιλότητας της μήτρας. Διενεργείται εύκολα και γρήγορα στη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών, χωρίς επιπλοκές.

Η SIS προσφέρει εκπληκτική ενίσχυση της εικόνας σε τέτοιο βαθμό, ώστε δομές που δεν θα γίνονταν αντιληπτές με το γυμνό μάτι να αναγνωρίζονται εύκολα με το διακολπικό υπερηχογράφημα από έναν έμπειρο χειριστή. Με τον τρόπο αυτό, η εκτίμηση της ενδομήτριας κοιλότητας καθώς και του πάχους του ενδομητρίου γίνονται με μεγάλη ακρίβεια.

Το HyCoSy αποτελείται από διακολπικό (εσωτερικό) υπερηχογράφημα, κατά τη διάρκεια του οποίου ένα ειδικό σκιαγραφικό διάλυμμα εγχύεται στην ενδομήτρια κοιλότητα και παρατηρείται καθώς ρέει μέσα από τις σάλπιγγες για να ελεγχθεί η βατότητά τους. Είναι μια ασφαλής, αξιόπιστη και χρήσιμη διαγνωστική εξέταση

Οι πληροφορίες για την κατάσταση των σαλπίγγων είναι διαθέσιμες άμεσα. Επομένως, στα πλαίσια του «ελέγχου γονιμότητας σε μια επίσκεψη» είναι δυνατό να συζητηθεί με το ζευγάρι περαιτέρω αντιμετώπιση αναλόγως των ευρημάτων.

Υπηρεσίες

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ

  Εγγραφείτε στο Newsletter

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα

  Σοφία Π.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@maternacare.gr ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.