Διατροφική Υποστήριξη

Η σύγχρονη εποχή απαιτεί από το «ευαίσθητο» φύλο να είναι ταυτόχρονα ικανή σύζυγος, στοργική μητέρα, τακτική νοικοκυρά, επιμελής επαγγελματίας, ακόμα και επιστήμονας. Οι γυναίκες σε όλες τις εποχές, μεριμνούσαν για όλα και για όλους, πόσο μάλλον στις μέρες μας, όπου ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιβάλλει σε αυτές όλο και περισσότερες αρμοδιότητες. Είναι λοιπόν απαραίτητο να προσέχει η κάθε γυναίκα την υγεία της, ώστε να είναι ικανή να ανταπεξέλθει σε όλες αυτές τις αρμοδιότητες.

Ζώντας μέσα σε τόσο απαιτητικό περιβάλλον, δεν είναι δύσκολο για μια γυναίκα να οδηγηθεί στην παχυσαρκία. Μια πληθώρα παραγόντων μπορεί να ευθύνονται για μια τέτοια εξέλιξη, όπως γενετικοί παράγοντες, παρατεταμένη υπερφαγία, καθιστική ζωή, άγχος, κατάθλιψη.

Εάν ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΒΜΙ) είναι πολύ ανεβασμένος, εάν δηλαδή το βάρος σας είναι σημαντικά περισσότερο από ό,τι θεωρείται υγιές για το ύψος σας, αυξάνει σημαντικά ο κίνδυνος για σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταξύ άλλων: υπέρτασης, καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού, σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, παθήσεων της χοληδόχου κύστης, χρόνιας κόπωσης, άσθματος, υπνικής άπνοιας, και κάποιων μορφών καρκίνου. Ειδικά για τις γυναίκες, η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα γονιμότητας, ενώ υπάρχουν και μελέτες που υποστηρίζουν ότι οι σοβαρές περιπτώσεις παχυσαρκίας μειώνουν το προσδόκιμο ζωής, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για νεαρό ενήλικο άτομο.

Υπολογίστε εδώ το Δείκτη Μάζας Σώματός σας

Στόχος ενός διατροφολογικού προγράμματος είναι η σωστή μείωση του βάρους του ατόμου και η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών του, τις οποίες θα υιοθετήσει για το υπόλοιπο της ζωής του. Βασικός σκοπός μας είναι η βελτίωση της σχέσης του ατόμου με το φαγητό και την εικόνα του σώματός του. Μια υγιής διατροφική συμπεριφορά είναι το “κλειδί” για την μακροπρόθεσμη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.

Δεν μπορώ να υπολογίζω θερμίδες και συγκεκριμένες ποσότητες φαγητού.Υπάρχει ελπίδα για μένα;

Φυσικά ! Η προσπάθειά μας για την απώλεια του περιττού σας βάρους προϋποθέτει να σας μάθουμε να τρώτε σωστά, να αποκτήσετε καινούργιες συνήθειες γύρω από το φαγητό και να προσαρμόσουμε τις διατροφικές σας προτιμήσεις στις δικές σας ανάγκες και στο βάρος που θέλουμε να επιτύχουμε. Ο συνδυασμός των βελτιωμένων αυτών διατροφικών συνηθειών, με καθημερινή ήπια άσκηση (ολιγόλεπτο περπάτημα) θα σας αποφέρει θεαματικά αποτελέσματα.

Το μεγάλο μας στοίχημα όμως δεν έχει να κάνει με την απώλεια των παραπανίσιων κιλών. Αυτό το θεωρούμε χωρίς υπερβολή δεδομένο. Η πραγματική πρόκληση, είναι η συντήρηση του βάρους στα επιθυμητά επίπεδα, και η επιβεβαίωση ότι τα κιλά αυτά δεν θα επιστρέψουν, καθώς ο οργανισμός έχει «μνήμη» που προδιαθέτει την τάση του να επανέρχεται στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν για καιρό. Επομένως, η μεταβολή των διατροφικών μας συνηθειών προς το καλύτερο, η εισαγωγή ήπιας καθημερινής άσκησης και η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας κρίνεται σκόπιμη.

Το ιατρείο μας συνεργάζεται με κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο για την πληρέστερη υποστήριξη των ασθενών μας, με σπουδές στο Εδιμβούργο (Σκωτία) και εξειδικευμένο στη διατροφική υποστήριξη ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων.

Είμαι έγκυος και ανησυχώ αφού μου λένε να «τρώω για δύο»

Την περίοδο της εγκυμοσύνης σας οι ενεργειακές απαιτήσεις διαφοροποιούνται καθώς θα πρέπει να εξασφαλιστεί ένα υγιές περιβάλλον μέσα στο οποίο θα αναπτυχθεί το έμβρυο, προσφέροντάς του όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την σωστή ανάπτυξή του. Η διατροφή της εγκύου εξαρτάται από το στάδιο της εγκυμοσύνης που διανύει και την κατάσταση της υγείας της.

Η έγκυος γυναίκα πρέπει να προσέχει το βάρος της και τη διατροφή της, για να εξασφαλίσει αφενός μια ομαλή έκβαση στην κύηση, αφετέρου την υγεία του βρέφους που μεγαλώνει μέσα της. Το διαιτολόγιο θα πρέπει να καλύπτει ακέραια τις ανάγκες της γυναίκας που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση αλλά επίσης να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του εμβρύου τόσο για την ανάπτυξη όσο και για τις μεταβολικές του διεργασίες. Μέσα από μια ισορροπημένη και κατάλληλα σχεδιασμένη διατροφή η γυναίκα μπορεί να περιορίσει και να προλάβει επιπλοκές και δυσάρεστα συμπτώματα.

Εφαρμόζουμε εξατομικευμένη διατροφική υποστήριξη για εγκύους, σύμφωνα με το ιστορικό της μητέρας, την πορεία και το στάδιο της εγκυμοσύνης, αλλά και πιθανή εμφάνιση παθολογίας κυήσεως (σακχαρώδης διαβήτης κύησης). Οι ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά διαφοροποιούνται και κατά την περίοδο του θηλασμού.

Κλείστε το ραντεβού σας για να ενημερωθείτε για τη διατροφή που πρέπει να ακολουθήσετε στην εγκυμοσύνη σας σήμερα

Υπηρεσίες

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  Εγγραφείτε στο Newsletter

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα

  Σοφία Π.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.