Η εγκυμοσύνη με μια ματιά

Οι κλινικές εκδηλώσεις μιας εγκυμοσύνης συνήθως εκδηλώνονται 2 με 3 εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Μπορεί να διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα, και περιλαμβάνουν:

 • Απώλεια εμμήνου ρύσεως

 • Μικρότερη και πιο ελαφριά περίοδο

 • Αίσθημα κόπωσης

 • Ναυτία ή εμέτους (όχι απαραίτητα αποκλειστικά το πρωί)

 • Αίσθημα μετεωρισμού (πρήξιμο στην κοιλιά), ή πόνους περιόδου

 • Αλλαγές στην όρεξη

 • Εναλλαγές διάθεσης

Καταρρίπτοντας μύθους

Αν δεν είστε έτοιμη να μείνετε έγκυος, θα πρέπει να εφαρμόζετε κάποιο μέτρο αντισύλληψης, το καταλληλότερο για εσάς. Κυκλοφορούν διάφοροι μύθοι σχετικά με την εγκυμοσύνη. Η αλήθεια όμως είναι η εξής:

 • Μπορείτε να μείνετε έγκυος ακόμη και την πρώτη φορά που θα έχετε επαφή

 • Είναι δυνατό να μείνετε έγκυος αν κάνετε σεξ στην ημέρες που είστε αδιάθετη

 • Μπορείτε να μείνετε έγκυος ανεξαρτήτως στάσης στο σεξ (ακόμη και όρθια)

 • Ενδοκολπικές πλύσεις μετά την επαφή δεν αποτρέπουν το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης

 • Μπορείτε να μείνετε έγκυος αν έχετε επαφή μέσα σε νερό

 • Είναι δυνατό να μείνετε έγκυος με διακεκομμένη συνουσία (να αποτραβηχτεί ο άνδρας τελευταία στιγμή πριν εκσπερματίσει)

Τι να κάνετε αν πιστεύετε ότι μείνατε έγκυος

Είναι σημαντικό να κάνετε ένα test κύησης ώστε να εξακριβωθεί η εγκυμοσύνη, και στη συνέχεια θα πρέπει να συζητήσετε με κάποιον επαγγελματία υγείας τις επιλογές που έχετε, το συντομότερο δυνατό. Αν ήρθατε σε επαφή χωρίς τη λήψη προφυλακτικών μέτρων τις τελευταίες τρεις με πέντε ημέρες, έχετε ακόμη περιθώριο για εφαρμογή επείγουσας αντισύλληψης.

Είναι αξιόπιστα τα test κύησης;

Ναι, είναι πάρα πολύ αξιόπιστα εφόσον ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες. Τα test κύησης συνήθως δεν δίνουν αρνητικό αποτέλεσμα σε περίπτωση εγκυμοσύνης, αλλά αν κάνετε το test αρκετά νωρίς (πριν την αναμενόμενη περίοδο), ενδεχομένως να σας δώσουν ένα ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα. Το θετικό αποτέλεσμα θα εμφανισθεί σίγουρα στις 2 με 3 εβδομάδες αφότου γονιμοποιηθεί το ωάριό σας.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε ένα αξιόπιστο test κύησης στο ιατρείο μας. Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε ένα από οποιοδήποτε φαρμακείο, ή να κάνετε εξέταση αίματος για χοριακή γοναδοτροπίνη (η ορμόνη που αυξάνεται πρώτη σε περίπτωση εγκυμοσύνης) σε οποιοδήποτε εργαστήριο, κλινική, ή νοσοκομείο.

Ενημερωθείτε για τις τιμές της χοριακής που εμφάνισε η εξέτασή σας κλείνοντας τώρα το ραντεβού σας μαζί μας

Yπηρεσίες

Προγραμματισμός Εγκυμοσύνης

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Σοφία Π.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.