Ανεξήγητη Υπογονιμότητα

Τα προβλήματα γονιμότητας, όπως είναι κοινά αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα, συμπεριλαμβάνουν παράγοντες ωοθυλακιορρηξίας, ανδρικούς παράγοντες, σαλπιγγικό παράγοντα, ενδομητρίωση και την ανεξήγητη υπογονιμότητα. Η τελευταία τίθεται ως διάγνωση εξ αποκλεισμού. Παραδοσιακά, ο όρος αυτός χρησιμοποιείται όταν οι γυναίκες έχουν τακτικό κύκλο και η συνήθης διερεύνηση όπως τα ορμονολογικά τεστ, ο έλεγχος βατότητας των σαλπίγγων, αλλά και το σπερμοδιάγραμμα είναι φυσιολογικά.

Εκτιμάται ότι μεταξύ των ζευγαριών που προσφεύγουν σε αναζήτηση λύσεων για την υπογονιμότητα που εμφανίζουν, μέχρι και στο 30% δεν ανευρίσκονται προφανείς λόγοι. Τις περισσότερες φορές, η αιτιολογία της ανεξήγητης υπογονιμότητας είναι πολυπαραγοντική. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όσο η έρευνα στην υπογονιμότητα συνεχίζεται, οι δημοσιευμένες πληροφορίες πληθαίνουν, και η διαθέσιμη τεχνολογία εξελίσσεται, τόσο περισσότερο θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία ζευγάρια που εμφανίζουν ανεξήγητη υπογονιμότητα.

Δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην αξιολόγηση του υπογόνιμου ζευγαριού, διότι έτσι όχι μόνο θα ανακαλύψουμε την αιτία της υπογονιμότητας, αλλά θα είμαστε και σε θέση να εξατομικεύσουμε τη θεραπεία του. Πριν χαρακτηρισθεί ένα ζευγάρι ότι υποφέρει από ανεξήγητη υπογονιμότητα, και αφού λάβουμε ένα λεπτομερές ιστορικό και προβούμε σε προσεκτική φυσική εξέταση, θα πρέπει να εκτιμήσουμε πλήρως τη δυναμική της γονιμότητάς του, κάνοντας τα εξής:

  • Εκτίμηση ωοθηκικών εφεδρειών
  • Αποκλεισμό ορμονολογικών προβλημάτων
  • Αποκλεισμό ανωμαλιών της μήτρας και του τραχήλου
  • Αποκλεισμό φλεγμονής γεννητικής οδού
  • Έλεγχος βατότητας σαλπίγγων
  • Αποκλεισμό παραγόντων στο περιτόναιο (ενδομητρίωσης και/ή πυελικών συμφύσεων)
  • Αποκλεισμό γενετικών (χρωμοσωμικών ανωμαλιών)
  • Εκτίμηση των παραγόντων σπέρματος
  • Εξέταση του DNA του σπέρματος (κατακερματισμός DNA σπέρματος)

Μαρτυρίες Ασθενών

Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

Μαρία Τ.

Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Σοφία Π.

Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

Σύλβια Μ.

Κλείστε Ραντεβού

Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.