Πρότυπο Ιατρείο Μαιευτικής και Γυναικολογικής Φροντίδας, Υπογονιμότητας και Αισθητικής Γυναικολογίας

Materna Care ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αξιοπιστία Αφοσίωση Εμπιστοσύνη Υπευθυνότητα

Χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ

Από το 2014 έχουν συγκροτηθεί στον ΕΟΠΥΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του, οκτώ (8) επιτροπές για φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα και για φάρμακα υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων, καθώς επίσης και οκτώ (8) επιτροπές εξωσωματικής (σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο Κρήτης). Οι επιτροπές εξωσωματικής γνωματεύουν επί αιτημάτων για έγκριση προσπαθειών ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας, καθώς και χορήγησης γοναδοτροπινών σε άνδρες, σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ.

Η εγκριτική απόφαση αφορά σε δύο προσπάθειες και έχει ισχύ ένα έτος από την ημερομηνία έγκρισης της Επιτροπής. Ως ημερομηνία έναρξης της προσπάθειας υπολογίζεται η ημερομηνία παραλαβής των φαρμάκων από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ. Οι δύο προσπάθειες δεν μπορούν να απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από 4 μήνες ούτε περισσότερο από έτος. Η ασφαλισμένη θα περάσει εκ νέου από επιτροπή για τις υπόλοιπες δύο προσπάθειες, καθώς επίσης περνάει κάθε φορά από επιτροπή όταν οι προσπάθειες γίνονται ανά έτος.

Νεότερες οδηγίες για την αποζημίωση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και αυτών που αφορούν την εξωσωματική γονιμοποίηση έδωσε ο ΕΟΠΥΥ σε εγκύκλιο με θέμα: «Σχετικά με τη λειτουργία Επιτροπών Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους και Επιτροπών Εξωσωματικής Γονιμοποίησης».

Πρόκειται για την υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ. 21165/6-6-2014 εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, για την οποία ο ΕΟΠΥΥ έβγαλε ανακοίνωση (στις 17/3/2017), προκειμένου να διευκρινίσει ότι “εφεξής η κατάθεση δικαιολογητικών για την έγκριση φαρμάκων υψηλού κόστους θα διενεργείται από τον ασθενή ή συγγενή του α’ βαθμού ή άλλο εξουσιοδοτημένο νόμιμα πρόσωπο, με θεώρηση γνησίου υπογραφής εξουσιοδοτούντος από Δημόσια Αρχή. Η εξουσιοδότηση θα προσαρτάται στο φάκελο με τα παραστατικά που υποβάλλονται κάθε φορά στην Επιτροπή”.

Οι ασφαλισμένοι/ες θα φροντίζουν να έχουν όλα τα δικαιολογητικά τους σε φάκελο όταν προσέρχονται στο ραντεβού με την Επιτροπή, για την εύρυθμη λειτουργία των Επιτροπών και για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των ίδιων. Οι Επιτροπές Εξωσωματικής εξετάζουν κατά προτεραιότητα (χωρίς ραντεβού) μόνο ειδικές περιπτώσεις ή επείγοντα περιστατικά (πχ περιπτώσεις διέγερσης ωοθηκών για κρυοσυντήρηση εμβρύων ή ωαρίων σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο).

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προς τις επιτροπές εξωσωματικής γονιμοποίησης εδώ

Μάθετε περισσότερα σχετικά με όλες τις εγκυκλίους του ΕΟΠΥΥ που αφορούν την εξωσωματική γονιμοποίηση εδώ

Υπογονιμότητα

Συμπληρωματική Πληροφόρηση

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Σοφία Π.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.

  ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ