Διερεύνηση Υπογονιμότητας

Η υπογονιμότητα στη σύγχρονη εποχή αποτελεί ένα ολοένα και πιο συχνό πρόβλημα λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής και των απαιτήσεων της σύγχρονης γυναίκας.

Πότε όμως και με ποιές εξετάσεις πρέπει να ξεκινά η διερεύνηση ενός ζευγαριού; Πότε να “ανησυχήσει” μια γυναίκα που ακόμη δεν έχει προβεί στην ολοκλήρωση της οικογένειάς της;

Εξετάσεις γονιμότητας στη γυναίκα

Με την ηλικία της γυναίκας να παίζει βασικό ρόλο στη γονιμότητά της, η λήψη αγωγής το συντομότερο δυνατό, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές της για επιτυχή σύλληψη. Οι εξετάσεις που συστήνουμε, αν και από ένα σημείο και μετά εξατομικεύονται ανάλογα με το ιστορικό και τις παθήσεις της κάθε ασθενούς, στην αρχή συμπεριλαμβάνουν: εκτίμηση των ωοθηκικών εφεδρειών (με AMH και AFC), υστεροσκόπηση (κοιτάζουμε στο εσωτερικό της μήτρας), εξέταση για χλαμύδια, υπερηχοϋστερογραφία (SIS) για εκτίμηση της κοιλότητας της μήτρας, HyCoSy για έλεγχο της βατότητας των σαλπίγγων στο γραφείο, και ανοσολογικές εξετάσεις. Παρέχουμε επίσης υπερηχογραφικές εξετάσεις υψηλής ανάλυσης και άλλες συνταγογραφούμενες εξετάσεις που δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν σε επίπεδο ιατρείου.

Εξετάσεις γονιμότητας στον άνδρα

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρικών παραγόντων υπογονιμότητας σχετίζονται με διαταραχές του σπέρματος, οπότε το πρώτο βήμα σε οποιαδήποτε προσέγγιση οφείλει να είναι ένα αναλυτικό και λεπτομερές σπερμοδιάγραμμα, ώστε να αποδειχθεί αν το δείγμα του σπέρματος του συντρόφου είναι φυσιολογικό. Αν χρειαστεί, περαιτέρω εξετάσεις που μπορούν να διεξαχθούν είναι χρωμοσωμική ανάλυση (καρυότυπος), ανευπλοειδίες του σπέρματος (όπου εξετάζεται αν τα σπερματοζωάρια έχουν γενετικές διαταραχές) και DNA fragmentation του σπέρματος. Μπορούμε να συντονίσουμε και να προγραμματίσουμε όλες τις παραπάνω εξετάσεις, όπως επίσης και κρυοκατάψυξη με κρυοσυντήρηση του σπέρματος εφόσον κάτι τέτοιο χρειασθεί.

Επαναλαμβάνουμε διαρκώς ότι η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, οπότε απαιτείται λεπτομερής εκτίμηση και διερεύνηση του κάθε ζευγαριού, ώστε να είμαστε σε θέση να συντάξουμε ένα εξατομικευμένο πλάνο, που να ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες. Συνιστούμε η διερεύνηση του ζεύγους να γίνεται ταυτόχρονα και για τα δύο μέλη, ώστε να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μια σφαιρική εικόνα της κατάστασης. Οι αρχικές εξετάσεις δεν είναι πολυέξοδες, προγραμματίζονται εύκολα και μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα, επομένως θα λάβετε απαντήσεις σχετικά με την γονιμότητά σας πάρα πολύ σύντομα.

Διερεύνηση υπογονιμότητας

Υπηρεσίες

Υπογονιμότητα

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ

  Εκδηλώσεις

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Σοφία Π.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@maternacare.gr ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.