Εξωσωματική Ωρίμανση – IVM (In Vitro Maturation)

Η εξωσωματική ωρίμανση (IVM) αφορά μια εναλλακτική προσέγγιση σε γυναίκες που έχουν ανάγκη από εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) και υποφέρουν από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) ή διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να νοσήσουν από σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών (OHSS) σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν φάρμακα πολλαπλής ωοθυλακιορρηξίας.

Κατά την IVM, συλλέγουμε ανώριμα ωάρια από τις ωοθήκες χωρίς να τις έχουμε υποβάλλει πρώτα σε φαρμακευτική διέγερση, τα οποία ωριμάζουν στο εργαστήριο. Στα ωάρια που θα καταφέρουν να επιβιώσουν της διαδικασίας και να ωριμάσουν, γίνεται προσπάθεια γονιμοποίησης με ένα μόνο σπερματοζωάριο χρησιμοποιώντας τεχνική ICSI, και εφόσον επιτευχθεί γονιμοποίηση, δημιουργούνται έμβρυα. Η διαδικασία από το σημείο αυτό και έπειτα είναι ίδια με τη διαδικασία εξωσωματικής με ICSI.

Για να έχει επιτυχία αυτή η τεχνική, απαιτείται η συλλογή μεγάλου αριθμού ανώριμων ωαρίων. Για να εκτιμηθεί ο αριθμός τους, χρησιμοποιούμε 2/3D διακολπικό υπερηχογράφημα, με το οποίο μετράμε τις καταβολές των ωοθυλακίων στις δύο ωοθήκες. Ένα AFC μεγαλύτερο από 20 συνήθως είναι ενδεικτικό ότι η ασθενής είναι κατάλληλη για τη διαδικασία αυτή. Όπως και στην εξωσωματική όμως, υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν συλλέγεται κανένα ωάριο.

Παρότι η διαδικασία δεν είναι καινούργια, στην πραγματικότητα υπάρχει στην κλινική πράξη για πάνω από 20 χρόνια, είναι λιγότερο επιτυχής από την καθιερωμένη εξωσωματική (IVF), οπότε η εφαρμογή της περιορίζεται στην πολύ μικρή ομάδα ασθενών που η φαρμακευτική διέγερση είναι ακατάλληλη.

Αντιμετώπιση Υπογονιμότητας

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Σοφία Π.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.