Μεταφορά Κατεψυγμένου Εμβρύου

Εδώ και πολλά χρόνια, τα ζευγάρια που υποβάλλονται σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης έχουν τη δυνατότητα της κατάψυξης και κρυοσυντήρησης των πλεοναζόντων εμβρύων τα οποία δεν μεταφέρονται στη μήτρα στο τέλος της θεραπείας. Τα έμβρυα αποθηκεύονται σε υγρό άζωτο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η κρυοσυντήρηση των εμβρύων γίνεται με τη νέα μέθοδο της υαλοποίησης (vitrification), αφού τα έμβρυα φθάσουν σε στάδιο βλαστοκύστης (5η ή 6η ημέρα), ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα αποθηκευθούν μόνο έμβρυα με καλό δυναμικό ανάπτυξης. Όταν αποφασισθεί να χρησιμοποιηθούν, τα έμβρυα αυτά αποψύχονται, και στο κατάλληλο στάδιο του κύκλου της γυναίκας μεταφέρονται στο ενδομήτριο.

Σε κάποιες ασθενείς, μπορούμε να εκμεταλλευθούμε τις ορμόνες της ίδιας της γυναίκας ώστε να καθορίσουμε την εμβρυομεταφορά σε φυσικό κύκλο, αφού το ενδομήτριο αυξηθεί αρκετά σε πάχος. Σε άλλες όμως ασθενείς, στις οποίες η ωορρηξία δεν είναι τακτική, ή που το αναπαραγωγικό τους σύστημα δεν παράγει τις ορμόνες που απαιτούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, τότε η προσπάθεια εμβρυομεταφοράς σε φυσικό κύκλο είναι ανέφικτη. Στις περιπτώσεις αυτές, ο γυναικολόγος αναπαραγωγής θα αναλάβει να χορηγήσει τις κατάλληλες ορμόνες ώστε να προετοιμάσει σωστά το ενδομήτριο, και να προγραμματίσει την εμβρυομεταφορά τη στιγμή εκείνη που θα σας προσφέρει τις βέλτιστες πιθανότητες για εμφύτευση.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις στη βιβλιογραφία επιβεβαιώνουν ότι τα ποσοστά επιτυχίας μετά από εμβρυομεταφορά κατεψυγμένων εμβρύων είναι όχι απλά εφάμιλλα, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις καλύτερα από αυτά που βλέπουμε μετά από εμβρυομεταφορά φρέσκων εμβρύων. Ως εκ τούτου, σε κάποιους IVF/ICSI κύκλους, μετά από εκτεταμένη συμβουλευτική με τον εμβρυολόγο και φυσικά και το ζευγάρι, εσκεμμένα δεν πραγματοποιούμε εμβρυομεταφορά φρέσκων εμβρύων, στοχεύοντας στην κρυοσυντήρηση όλων των βλαστοκύστεων που θα δημιουργηθούν. Αυτή, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι μια ιδιαίτερη προσέγγιση στην εξατομίκευση της θεραπείας που ενδεχομένως να σας προτείνουμε, με μοναδικό σκοπό τη μεγιστοποίηση των πιθανοτήτων σας για επιτυχία.

Μαρτυρίες Ασθενών

Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

Μαρία Τ.

Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Σοφία Π.

Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

Σύλβια Μ.

Κλείστε Ραντεβού

Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.