Μικρογονιμοποίηση IMSI – Intracytoplasmic Morphologically selected Sperm Injection

Η μικρογονιμοποίηση IMSI είναι μια παραλλαγή της ICSI. Η τεχνική είναι πανομοιότυπη της ICSI, το μόνο που διαφέρει είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγεται το σπερματοζωάριο που θα χρησιμοποιηθεί για τη γονιμοποίηση. Χρησιμοποιείται ένας πολύ ισχυρός φακός στο μικροσκόπιο, προκειμένου να ελεγχθεί μορφολογικά σε μεγάλη λεπτομέρεια το σπερματοζωάριο κατά τη διαδικασία επιλογής, ώστε να αυξηθούν στο μέγιστο οι πιθανότητες η γονιμοποίηση με το συγκεκριμένο σπερματοζωάριο να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η IMSI

Η επίτευξη μιας υγιούς και βιώσιμης εγκυμοσύνης εξαρτάται κατά πολύ από την ποιότητα του εμβρύου. Η ποιότητα του εμβρύου με τη σειρά της εξαρτάται από την ποιότητα του ωαρίου και του σπερματοζωαρίου που το γονιμοποιεί. Σε πολλά ωάρια και σπερματοζωάρια υπάρχουν ανωμαλίες, οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν έμβρυο το οποίο δεν θα καταφέρει να εμφυτευθεί στη μήτρα και να οδηγήσει σε επιτυχημένη εγκυμοσύνη.

Κάποιες ανωμαλίες των σπερματοζωαρίων μπορούν να αναγνωρισθούν με ένα τυπικό μικροσκόπιο, το οποίο προσφέρει μεγέθυνση 200 – 400 φορές. Το μικροσκόπιο που χρησιμοποιείται στην IMSI μπορεί να μεγεθύνει το σπερματοζωάριο έως και 6000 φορές. Αυτή η τεράστια ανάλυση επιτρέπει στους εμβρυολόγους να διαπιστώνουν σχεδόν όλες τις ανωμαλίες της κεφαλής του σπερματοζωαρίου. Επιλέγοντας ένα μορφολογικά τέλειο σπερματοζωάριο, αυξάνεται η πιθανότητα για τη δημιουργία καλύτερης ποιότητας εμβρύων. Αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται υψηλότερη πιθανότητα εγκυμοσύνης, και μικρότερη πιθανότητα αποβολής.

Πού μπορεί να εφαρμοσθεί η IMSI;

 • Όταν η ηλικία του συντρόφου είναι άνω των 35 ετών
 • Όταν το σπερμοδιάγραμμα αποκαλύψει μεγάλο ποσοστό μορφολογικών ανωμαλιών
 • Σε ζευγάρια που έχουν επανειλημμένες αποτυχίες εξωσωματικής
 • Σε ασθενείς με ιστορικό αποβολών
 • Σε ζευγάρια που δεν δημιουργήθηκαν καλής ποιότητας έμβρυα σε προηγούμενους κύκλους, ενώ η ποιότητα των ωαρίων φάνηκε να είναι καλή

Αντιμετώπιση Υπογονιμότητας

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Σοφία Π.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.