Αναζωογόνηση Ωοθηκών – Ενδομητρίου με RPR

Μια νέα και επαναστατική θεραπεία για γυναίκες με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια, πρόωρη εμμηνόπαυση, ή ανταποκρινόμενες πτωχά σε πρόκληση ωορρηξίας, είναι το PRP (Platelet Rich Plasma) ή αλλιώς Πλάσμα Πλούσιο σε Αιμοπετάλια. Πρόκειται για αυτόλογο (της ιδίας της ασθενούς) πλάσμα υψηλής συγκέντρωσης σε αιμοπετάλια. Προέρχεται από το αίμα της γυναίκας μετά από επεξεργασία στο εργαστήριο. Περιέχει πολλαπλάσια συγκέντρωση αιμοπεταλίων και αυξητικούς παράγοντες όπως: PDGF, TGF-β, bFGF,IGF-1, IGF-2, VEGF, EGF, HGF, CTGF, KGF και άλλες χημοκίνες και κυτταροκίνες. Οι πρωτεΐνες αυτές συμμετέχουν ενεργά στην επούλωση και στην αναγέννηση των ιστών, στην αγγειογένεση, στον έλεγχο της φλεγμονής και στη διαφοροποίηση και πολλαπλασιασμό των κυττάρων.

Πώς μπορεί να βοηθήσει;

Θεραπείες με PRP χρησιμοποιούνται με επιτυχία από το 2004 σε τομείς όπως η οδοντιατρική, η ορθοπεδική, η δερματολογία και τελευταία στην αισθητική και πλαστική χειρουργική. Δεδομένης της αναγεννητικής της δράσης, θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε πως η θεραπεία με PRP είναι δυνατόν, μέσω της νεοαγγείωσης και της επούλωσης που προκαλεί, να αναστρέψει μια τυχόν δυσλειτουργία της περιεμμηνοπαυσιακής ή και εμμηνοπαυσιακής ωοθήκης οδηγώντας σε αναγέννηση και επαναλειτουργία αυτής.

Είναι ασφαλής;

Η μέθοδος είναι ασφαλής καθώς το βιολογικό υλικό προέρχεται από το αίμα της εκάστοτε γυναίκας, χωρίς πρόσμιξη ξένων συνθετικών ουσιών . Δεν υπάρχει δηλαδή κίνδυνος μετάδοσης ασθένειας. Χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στη θεραπεία τραυματισμένων ιστών (δέρματος, οστών, μυών κ.α.) προς επούλωση, χωρίς παρενέργειες.

Πώς γίνεται;

Η διαδικασία περιλαμβάνει σε πρώτο στάδιο τη λήψη αίματος από τη γυναίκα και την εργαστηριακή επεξεργασία. Μόλις ετοιμαστεί το εναιώρημα (μετά από μία ώρα περίπου), σε δεύτερο στάδιο γίνεται έγχυση αυτού στην ωοθήκη με τη βοήθεια διακολπικού υπερηχογραφήματος. Μια διαδικασία όμοια με την ωοληψία. Η ένεση του PRP ενδο-ωοθηκικά είναι μια τεχνική που δύναται να γίνει και χωρίς αναισθησία.

Ποιοί μπορεί να ωφεληθούν από τη μέθοδο;

Υποψήφιες γυναίκες για τη μέθοδο PRP είναι:

 • Οι περιεμμηνοπαυσιακές γυναίκες κάτω των 50 ετών
 • Οι υπογόνιμες γυναίκες με χαμηλή ανταπόκριση στη φαρμακευτική διέγερση (poor responders)
 • Οι γυναίκες με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια

Μετά την έγχυση PRP, σε διάστημα από 1-3 έως 6 μηνών, γίνονται μετρήσεις FSH, LH, E2 και AMH αίματος καθώς και υπερηχογράφημα ωοθηκών προκειμένου να παρατηρηθεί η αποτελεσματικότητα της μεθόδου.

Παράλληλα με το PRP ωοθηκών, σε ερευνητικό στάδιο τελείται και PRP ενδομητρίου με την ίδια τεχνική. Σκοπός μας είναι η αύξηση της δεκτικότητας του ενδομητρίου και η μεγιστοποίηση του ποσοστού εμφύτευσης των εμβρύων. Αναμένονται τα αποτελέσματα για να ενταχθεί στην κλινική πράξη.

Κλείστε το ραντεβού σας τώρα

Καθώς η επιστήμη εξελίσσεται, αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε ρεαλιστικές ελπίδες για επίτευξη εγκυμοσύνης σε μια ομάδα γυναικών που έχουν συνηθίσει είτε να απογοητεύονται από τις επισκέψεις τους σε κέντρα εξωσωματικής, είτε να τους γίνεται λόγος για υιοθεσία ή δωρεά ωαρίων. Οι γυναίκες αυτές πλέον έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν το όνειρο της μητρότητας με το δικό τους γενετικό υλικό. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα αν ανήκετε στις γυναίκες αυτές και ενημερωθείτε υπεύθυνα για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου.

Αντιμετώπιση Υπογονιμότητας

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Σοφία Π.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.