Μικρογονιμοποίηση ICSI – IntraCytoplasmic Sperm Injection

Η μικρογονιμοποίηση ICSI είναι μια τεχνική η οποία χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την κλασσική εξωσωματική IVF. Όλες οι πτυχές ενός κύκλου ICSI είναι παρόμοιες με έναν κύκλο IVF με μόνη διαφορά τη διαδικασία γονιμοποίησης.

Πώς λειτουργεί;

Στην κλασσική εξωσωματική IVF, μία ποσότητα σπερματοζωαρίων προστίθεται στο κάθε ωάριο και αφήνεται για ένα βράδυ προκειμένου να επιτευχθεί η γονιμοποίηση με φυσικό τρόπο. Στην ICSI, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα μικροχειριστηρίου, ένα μόνο σπερματοζωάριο αναρροφάται σε ειδική μικροπιπέτα και μετά εισάγεται μέσα στο ωάριο, παρακάμπτοντας τους φυσικούς μηχανισμούς. Το γονιμοποιημένο ωάριο ακολούθως φυλάσσεται σε συνθήκες καλλιέργειας κυττάρων σε εκκολαπτήριο.

Πότε εφαρμόζεται;

Συνήθεις ενδείξεις για εφαρμογή του ICSI είναι:

 • Ο χαμηλός αριθμός ή ποιότητα σπερματοζωαρίων μετά την επεξεργασία, λιγότερο από 1 εκατομμύριο ανά ml κινητά σπερματοζωάρια
 • Η συνεχής παρουσία διάφορων κυττάρων στο σπέρμα, λόγω χρόνιας φλεγμονής
 • Παρουσία αντισπερματικών αντισωμάτων
 • Οι αυξημένες συγκολλήσεις των σπερματοζωαρίων
 • Επανειλημμένες αποτυχίες σε προσπάθειες εξωσωματικής
 • Περιπτώσεις όπου έχει γίνει χειρουργική ανάκτηση του σπέρματος

Αντιμετώπιση Υπογονιμότητας

  Επικοινωνήστε μαζί μας

  *Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

  Μαρτυρίες Ασθενών

  Πολύ ευγενικός γιατρός, άμεση απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημα κι αν υπάρξει, πολύ καθαρός χώρος και σου προσαρμόζει τα ραντεβού την ώρα που μπορείς εσύ.

  Μαρία Τ.

  Ο γιατρός είναι ευσυνείδητος, υπομονετικός και άριστος στη δουλειά του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

  Σοφία Π.

  Πρότυπο ιατρείο, εξαιρετικός γιατρός. Μηδενικός χρόνος αναμονής, άμεση εξυπηρέτηση.

  Σύλβια Μ.

  Κλείστε Ραντεβού

  Είμαστε εδώ για εσάς και μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Εάν το γραφείο δεν είναι ανοιχτό, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.